Mekan i sočan: Najbolji banana kruh do sada

Thinkstock
Banana kruh je savršen desert koji traje i do nekoliko dana, a možete ga kombinirati s čime god poželite.
Vidi originalni članak

Ovom kruhu možete dodati male komadiće čokolade koje će se zatim otopiti, a vi ćete dobiti divan spoj banane i tople čokolade. Koristite jako zrele banane, one koje su već dobile smeđu boju, a ako niste u prilici, ispecite žute banane kratko u pećnici na 180 stupnjeva, dok ne posmeđe. Mlaćenicu pak možete napraviti sami tako da u mlijeko dodate malo limunovog soka. Smjesu za kruh možete ispeći i u kalupima za muffine, a zatim ukrasiti finom kremom od čokolade ili kikiriki maslaca.

Sastojci:

  • 1 ½ šalice banana
  • 2 žličice soka od limuna
  • 3 šalice brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • ¾ šalice maslaca
  • 3 velika jaja
  • 2 žličice vanilije
  • 1 ½ mlaćenice

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva.
  2. Bnane pretvorite u pire i zalijte ih limunovim sokom.
  3. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj sve mokre osim banane.
  4. Pomiješajte mokre i suhe sastojke pa dodajte pire od banane.
  5. Namastite lim i pecite dok ne dobije lijepu boju. 

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr