gastro postao
Postavljamo vam novi pizza izazov. Ovog puta riječ je o pizza kruhu samo za najhrabrije i najspretnije.
Postoji kruh od banana, nutelle, maka i oraha, ali jeste li čuli za pizza kruh? Malo igre s presavijanjem tijesta, nešto dodataka po vlastitom izboru i kruh svih kruhova može zasjati i na vašem stolu. Vaši će se ukućani otimati za krišku vrućeg pizza kruha, a vi postati njihov najdraži pekar barem na jedan dan. Donosimo vam recept za brzu verziju pizza kruha s već unaprijed pripremljenim tijestom i dvije vrste sira.
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- Umak od rajčice
- Origano
- Parmezan
- Mozzarella
Priprema:
- Nauljite posudu u kojoj ćete peći kruh.
- Tijesto razvaljajte u veliki pravokutnik.
- Premažite ga umakom od rajčice, pospite origanom, mozzarellom i parmezanom po cijeloj površili.
- Zarolajte tijesto počevši od duže strane i podijelite ga na dva dijela.
- Takve role tijesta uhvatite za krajeve i zavrnite ih u suprotnim smjerovima.
- Položite jednu do druge i ostavite na toplom mjestu da se još malo diže kako bi se tijesto spojilo.
- Premažite površinu maslinovim uljem i pecite na 200 stupnjeva dok tijesto ne poprimi lijepu, zlatnu boju.
Dobar tek!