Meksička vege salata

Thinkstock
Šarena meksička salata s tjesteninom i pregršt povrća odlično pristaje uz ljetne vrućine.
Vidi originalni članak

Ne traži previše pažnje, a lako može postati kompletan brzinski ručak. Skuhajte tjesteninu, pomiješajte je s povrćem, začinite sve finim ljutim dressingom i uživajte u meksičkim okusima. Efektne šarene boje ove salate idealne su za ljetni ručak u dvorištu, a salatu možete i upakirati u posudice pa ponijeti na piknik. Samo prilagodite količine svojim potrebama i spremni ste.

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • Kukuruz
  • Crne masline
  • Rajčice
  • Grah
  • Luk
  • Paprika
  • Sir
  • Vlasac
  • Sol, papar
  • Salsa od rajčice
  • Kiselo vrhnje
  • Majoneza
  • Češnjak
  • Čili

Postupak:

  1. Skuhajte tjesteninu al dente.
  2. Ocijedite je pod mlazom hladne vode kako bi se prestala kuhati.
  3. Nasjeckajte masline, luk, papriku, vlasac i rajčicu pa ih pomiješajte s tjesteninom.
  4. Dodajte ribani sir.
  5. U posebnoj posudi pomiješajte salsu, vrhnje, majonezu, protisnuti češnjak i čili pa napravite dressing.
  6. Prelijte preko salate pa lagano promiješajte.
  7. Prije posluživanja ohladite. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr