gastro postao
Šarena meksička salata s tjesteninom i pregršt povrća odlično pristaje uz ljetne vrućine.
Ne traži previše pažnje, a lako može postati kompletan brzinski ručak. Skuhajte tjesteninu, pomiješajte je s povrćem, začinite sve finim ljutim dressingom i uživajte u meksičkim okusima. Efektne šarene boje ove salate idealne su za ljetni ručak u dvorištu, a salatu možete i upakirati u posudice pa ponijeti na piknik. Samo prilagodite količine svojim potrebama i spremni ste.
Potrebno vam je:
- Tjestenina
- Kukuruz
- Crne masline
- Rajčice
- Grah
- Luk
- Paprika
- Sir
- Vlasac
- Sol, papar
- Salsa od rajčice
- Kiselo vrhnje
- Majoneza
- Češnjak
- Čili
Postupak:
- Skuhajte tjesteninu al dente.
- Ocijedite je pod mlazom hladne vode kako bi se prestala kuhati.
- Nasjeckajte masline, luk, papriku, vlasac i rajčicu pa ih pomiješajte s tjesteninom.
- Dodajte ribani sir.
- U posebnoj posudi pomiješajte salsu, vrhnje, majonezu, protisnuti češnjak i čili pa napravite dressing.
- Prelijte preko salate pa lagano promiješajte.
- Prije posluživanja ohladite.
Dobar tek!