[VIDEO] Napravite sami najukusnije domaće mlince

Igor Kralj/PIXSELL
Purica s mlincima tradicionalno se jede za božićni ručak
Vidi originalni članak

Nema ništa ukusnije od tjestenine koja se napravi u kućnoj radinosti. Pokušajte sami napraviti mlince...

Najjednostavniji domaći mlinci

Sastojci:

  • 400 g oštrog brašna
  • 2 žlice glatkog brašna
  • žlica soli
  • 2 dcl tople vode

Priprema:

  1. Sastojke pomiješajte te zamijesite tijesto.
  2. Zamotajte u prozirnu foliju te ostavite u hladnjaku pola sata.
  3. Nakon pola sata, sve razvaljajte na tanko i pecite u pećnici na zagrijanom suhom limu za pečenje tridesetak sekundi sa svake strane na 230°C. 

Postupak pripreme pogledajte u videu

Sutra vam donosimo kako napaviti umak za mlince.

 

 

Posjeti Gastro.hr