21. prosinca 2015.

[VIDEO] Napravite sami najukusnije domaće mlince

mlinci
1/2
foto: Igor Kralj/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Purica s mlincima tradicionalno se jede za božićni ručak

Nema ništa ukusnije od tjestenine koja se napravi u kućnoj radinosti. Pokušajte sami napraviti mlince...

Najjednostavniji domaći mlinci

Sastojci:

  • 400 g oštrog brašna
  • 2 žlice glatkog brašna
  • žlica soli
  • 2 dcl tople vode

Priprema:

  1. Sastojke pomiješajte te zamijesite tijesto.
  2. Zamotajte u prozirnu foliju te ostavite u hladnjaku pola sata.
  3. Nakon pola sata, sve razvaljajte na tanko i pecite u pećnici na zagrijanom suhom limu za pečenje tridesetak sekundi sa svake strane na 230°C. 

Postupak pripreme pogledajte u videu

Sutra vam donosimo kako napaviti umak za mlince.

mlinci | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL
 
mlinci | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.