Bili smo u berbi grožđa na terasi hotela Esplanade

Arhiv hotela Esplanade
Zanimljvii produkti višegodišnje suradnje hotela Esplanade i vinarije Krauthaker su berba u centru grada te limitirano izdanje Zinfandel 2019.
Vidi originalni članak

Na terasi Oleander zagrebačkog hotela Esplanade održana je jesenska berba grožđa. Koliko god nevjerojatno zvučalo, uz terasu je posađeno nekoliko izdržljivih loza zinfandela – poklon poznatog hrvatskog vinara Vlade Krauthakera. Simbolika je snažna, budući da ova sorta grožđa i renomirani restoran hotela dijele ime. 

Dok su gospodin Vlado, direktor hotela Ivica Max Krizmanić te profesor s Agronomskog fakulteta Edi Maletić brali ovogodišnji urod, mi smo imali priliku kušati limitirano izdanje Zinfandela 2019. "Berbu 2019. odlikuje tamna crvena boja i okusi bobičastog voća, posebno maline, praćeni začinima poput đumbira, ružmarina i češnjaka s aromatičnim zadimljenim završetkom nalik duhanu. Vjerujem da će istinski ljubitelji vina prepoznati njegovu kvalitetu”, pojasnio je gospodin Krauthaker. Zinfandel 2019. će do isteka zaliha biti dostupan upravo u restoranu Zinfandel's po cijeni od 430 kuna. 

Najavljen novi jelovnik Zinfandel'sa

Osim vrhunskog zinfandela ili crljenka koji raste u samom centru grada, predstavljen je i jesenski jelovnik restorana Zinfandel's s potpisom chefice hotela Ane Grgić. „Jelovnik je u potpunosti nadahnut aromatičnim jesenskim namirnicama poput kestena, kukuruza, crnih tartufa, naranči i vrganja. Posebno sam ponosna i na našu gurmansku kolekciju zimnice koju smo sami kiselili i salamurili. Novi jelovnik stavlja naglasak na svježe domaće namirnice koje nabavljamo od pomno biranih OPG-ova“, kazala je chefica. Među posluženim je jelima bila odlična juha od čičoke s usoljenim kozicama, a ugodno je iznenađenje i kremasti sladoled od kukuruza koji se poslužuje uz terinu od jabuka. Svaki je slijed popraćen i vinima vinarije Krauthaker.

 

Posjeti Gastro.hr