Na terasi Oleander zagrebačkog hotela Esplanade održana je jesenska berba grožđa. Koliko god nevjerojatno zvučalo, uz terasu je posađeno nekoliko izdržljivih loza zinfandela – poklon poznatog hrvatskog vinara Vlade Krauthakera. Simbolika je snažna, budući da ova sorta grožđa i renomirani restoran hotela dijele ime.
Dok su gospodin Vlado, direktor hotela Ivica Max Krizmanić te profesor s Agronomskog fakulteta Edi Maletić brali ovogodišnji urod, mi smo imali priliku kušati limitirano izdanje Zinfandela 2019. "Berbu 2019. odlikuje tamna crvena boja i okusi bobičastog voća, posebno maline, praćeni začinima poput đumbira, ružmarina i češnjaka s aromatičnim zadimljenim završetkom nalik duhanu. Vjerujem da će istinski ljubitelji vina prepoznati njegovu kvalitetu”, pojasnio je gospodin Krauthaker. Zinfandel 2019. će do isteka zaliha biti dostupan upravo u restoranu Zinfandel's po cijeni od 430 kuna.
Najavljen novi jelovnik Zinfandel'sa
Osim vrhunskog zinfandela ili crljenka koji raste u samom centru grada, predstavljen je i jesenski jelovnik restorana Zinfandel's s potpisom chefice hotela Ane Grgić. „Jelovnik je u potpunosti nadahnut aromatičnim jesenskim namirnicama poput kestena, kukuruza, crnih tartufa, naranči i vrganja. Posebno sam ponosna i na našu gurmansku kolekciju zimnice koju smo sami kiselili i salamurili. Novi jelovnik stavlja naglasak na svježe domaće namirnice koje nabavljamo od pomno biranih OPG-ova“, kazala je chefica. Među posluženim je jelima bila odlična juha od čičoke s usoljenim kozicama, a ugodno je iznenađenje i kremasti sladoled od kukuruza koji se poslužuje uz terinu od jabuka. Svaki je slijed popraćen i vinima vinarije Krauthaker.