Najave 17. rujna 2020.

Bili smo u berbi grožđa na terasi hotela Esplanade

foto: Arhiv hotela Esplanade
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljvii produkti višegodišnje suradnje hotela Esplanade i vinarije Krauthaker su berba u centru grada te limitirano izdanje Zinfandel 2019.

Na terasi Oleander zagrebačkog hotela Esplanade održana je jesenska berba grožđa. Koliko god nevjerojatno zvučalo, uz terasu je posađeno nekoliko izdržljivih loza zinfandela – poklon poznatog hrvatskog vinara Vlade Krauthakera. Simbolika je snažna, budući da ova sorta grožđa i renomirani restoran hotela dijele ime. 

Dok su gospodin Vlado, direktor hotela Ivica Max Krizmanić te profesor s Agronomskog fakulteta Edi Maletić brali ovogodišnji urod, mi smo imali priliku kušati limitirano izdanje Zinfandela 2019. "Berbu 2019. odlikuje tamna crvena boja i okusi bobičastog voća, posebno maline, praćeni začinima poput đumbira, ružmarina i češnjaka s aromatičnim zadimljenim završetkom nalik duhanu. Vjerujem da će istinski ljubitelji vina prepoznati njegovu kvalitetu”, pojasnio je gospodin Krauthaker. Zinfandel 2019. će do isteka zaliha biti dostupan upravo u restoranu Zinfandel's po cijeni od 430 kuna. 

 | Author: Arhiva hotela Esplanade foto: Arhiva hotela Esplanade

Najavljen novi jelovnik Zinfandel'sa

Osim vrhunskog zinfandela ili crljenka koji raste u samom centru grada, predstavljen je i jesenski jelovnik restorana Zinfandel's s potpisom chefice hotela Ane Grgić. „Jelovnik je u potpunosti nadahnut aromatičnim jesenskim namirnicama poput kestena, kukuruza, crnih tartufa, naranči i vrganja. Posebno sam ponosna i na našu gurmansku kolekciju zimnice koju smo sami kiselili i salamurili. Novi jelovnik stavlja naglasak na svježe domaće namirnice koje nabavljamo od pomno biranih OPG-ova“, kazala je chefica. Među posluženim je jelima bila odlična juha od čičoke s usoljenim kozicama, a ugodno je iznenađenje i kremasti sladoled od kukuruza koji se poslužuje uz terinu od jabuka. Svaki je slijed popraćen i vinima vinarije Krauthaker.

 | Author: Arhiva hotela Esplanade foto: Arhiva hotela Esplanade

 | Author: Arhiv hotela Esplanade foto: Arhiv hotela Esplanade

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.