Brko i Brko: U tri koraka do savršenog grilla!

I dok se sve više stvari zakuhava u ovogodišnjem showu 3,2,1 - kuhaj!, na najvećem proljetnom gastro eventu u Hrvatskoj, Zagreb Chill& Grill powered by Coca-Cola festivalu, uživajte u sjajnoj hrani koju vam ispred grila Brko & Brko predstavlja poznati Matija Nikolić!
Vidi originalni članak

Matija, što će nam vaša ekipa pripremati na Chill&Grillu?
Naše specijalitete - burgere te Texas style ciabattu sa zapečenim grahom

Otkud ideja za ime Brko i Brko i kako je uopće došlo do cijele te priče?
Brko i Brko su dva prijatelja Nikola Mika Nikolić i Antun Tunja Juranović... Nikola ima farmu u lonjskom polju te se bavi uzgojem domaćih proizvoda, a Tunja je kuhar-mesar-grill majstor koji sve što Mika uzgoju kroz svoje recepture sprovede u veličanstveno jelo... Kad pogledam njihovu zajedničku sliku ne vidim niti jedan drugi naziv za njihov brend pošto i oboje njeguju brkove od kad su se rodili

Your browser doesn’t support HTML5 video



Na kojim lokacijama vas možemo pronaći?
Prolaz Varšavska 16a, i Ilica 33 kod kazališta Kerempuh

Chill & Grill beer The Garden Brewery: Žitnjak u znaku ječma i hmelja!

Koje jelo gosti najčešće jedu? Što mislite, zašto?
Burgere , zbog same pripreme , kvalitete mesa i zato što od burgera ne radimo filozofiju kulinarstva nego ga pripremamo kakav on i treba biti

Your browser doesn’t support HTML5 video



Koja su, prema Vašem mišljenju, tri najvažnija pravila za dobar roštilj?
1. Friško meso odležano u pacu
2. Kvalitetna vatra i temperatura
3. Brko da ga ispeče

Zagreb Chill&Grill Luka Nižetić: Raspjevani kuhar i njegove majstorije!

Imate li neke trikove za pripremu roštilja?
Imamo ali ostaju tajna ispod brka

Koje je Vaše najdraže jelo s roštilja i zašto?
Meni su sva moja djeca draga

Volite li uz meso s roštilja pripremiti i neki umak? Možete li nam otkriti kako ga pripremate?
Tri kapi graševine, domaće kiselo vrhnje te Kotanyi češnjak u prahu

Kada pripremate roštilj, koje meso najradije koristite i gdje ga nabavljate?
Svježe meso nabavljamo kod Brke Mike

Mjuza, klopa, cuga... Detaljan program Zagreb Chill&Grilla!

S obzirom na to da pripremate i zdraviju hranu, onu iz woka, volite li i povrće s roštilja? Primjerice tikvicu?
Obožavamo! Ona se super sljubljuje s mesom

Kada biste morali birati, biste li radije jeli junetinu ili svinjetinu s roštilja?
Svinjetinu zbog sočnosti mesa

I za kraj, možete li nam dati neki savjet kako postati pravi majstor grilla?
Pusti Brkove i budi uporan

Ulaz na festival je besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola traje do ponedjeljka 1. svibnja u 23 sata. Detalje potražite na službenoj stranici - http://www.chillgrill.hr

Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, TABASCO®, Konzum i mnogi drugi...  

Posjeti Gastro.hr