Matija, što će nam vaša ekipa pripremati na Chill&Grillu?
Naše specijalitete - burgere te Texas style ciabattu sa zapečenim grahom
Otkud ideja za ime Brko i Brko i kako je uopće došlo do cijele te priče?
Brko i Brko su dva prijatelja Nikola Mika Nikolić i Antun Tunja Juranović... Nikola ima farmu u lonjskom polju te se bavi uzgojem domaćih proizvoda, a Tunja je kuhar-mesar-grill majstor koji sve što Mika uzgoju kroz svoje recepture sprovede u veličanstveno jelo... Kad pogledam njihovu zajedničku sliku ne vidim niti jedan drugi naziv za njihov brend pošto i oboje njeguju brkove od kad su se rodili
Na kojim lokacijama vas možemo pronaći?
Prolaz Varšavska 16a, i Ilica 33 kod kazališta Kerempuh
Koje jelo gosti najčešće jedu? Što mislite, zašto?
Burgere , zbog same pripreme , kvalitete mesa i zato što od burgera ne radimo filozofiju kulinarstva nego ga pripremamo kakav on i treba biti
Koja su, prema Vašem mišljenju, tri najvažnija pravila za dobar roštilj?
1. Friško meso odležano u pacu
2. Kvalitetna vatra i temperatura
3. Brko da ga ispeče
Imate li neke trikove za pripremu roštilja?
Imamo ali ostaju tajna ispod brka
Koje je Vaše najdraže jelo s roštilja i zašto?
Meni su sva moja djeca draga
Volite li uz meso s roštilja pripremiti i neki umak? Možete li nam otkriti kako ga pripremate?
Tri kapi graševine, domaće kiselo vrhnje te Kotanyi češnjak u prahu
Kada pripremate roštilj, koje meso najradije koristite i gdje ga nabavljate?
Svježe meso nabavljamo kod Brke Mike
S obzirom na to da pripremate i zdraviju hranu, onu iz woka, volite li i povrće s roštilja? Primjerice tikvicu?
Obožavamo! Ona se super sljubljuje s mesom
Kada biste morali birati, biste li radije jeli junetinu ili svinjetinu s roštilja?
Svinjetinu zbog sočnosti mesa
I za kraj, možete li nam dati neki savjet kako postati pravi majstor grilla?
Pusti Brkove i budi uporan
Ulaz na festival je besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola traje do ponedjeljka 1. svibnja u 23 sata. Detalje potražite na službenoj stranici - http://www.chillgrill.hr
Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, TABASCO®, Konzum i mnogi drugi...