Proglašenje najboljih restorana svijeta odgođeno je za 2021. godinu

Screenshot: The World's 50 Best Restaurants/Facebook
Popis se formira od 2002. godine, a prošle je godine na prvom mjestu završio francuski restoran Mirazur.
Vidi originalni članak

Nagrada 50 najboljih svjetskih restorana, pod pokroviteljstvom S.Pellegrino & Acqua Panna, odgođena je te se neće održati 2. lipnja u Antwerpenu niti će biti objavljena lista 50 najboljih restorana.

Odluka o odgađanju donesena je zbog trenutne situacije te zbog želje brenda da se pozornost usmjeri na globalni oporavak Zemlje. Ako situacija to dozvoli, ona će biti održana na istom mjestu 2021. godine, stoji na službenim stranicama.

 

zbog koronavirusa Chef's Stage je odgođen za jesen!

 

Direktor William Drew izjavio je kako će "s obzirom na globalne okolnosti, uložiti sve napore u pomoć restoranskom sektoru u borbi za njegovu budućnost." Umjesto globalnog gastronomskog okupljanja, 50 Best osmislit će i razviti snažne inicijative koje će pomoći svijetu u ovom trenutku potrebe. 

 „Danas se obvezujemo da ćemo, iako ove godine neće biti obilježavanja 50 najboljih svjetskih restorana, djelovati kao podrška i obrana restorana danas i u budućnosti", zaključio je Drew.

Nagrade za 50 najboljih restorana dodjeljuju se od 2002. godine, u čemu sudjeluju tisuće nezavisnih stručnjaka, chefova, specijaliziranih novinara, vlasnika restorana sa svih strana svijeta, a izbor organizira britanski magazin Restaurant. Prije dvije godine, 2018., prvo mjesto odnio je restoran chefa Massima Botture 'Osteria Francescana' u Modeni, a 2019. titula je otišla u francuski restoran Mirazur kod chefa Maura Colagreca. 

Posjeti Gastro.hr