Događaj mjeseca: Janjeće tripice na pet načina

Bicko
Nikada se djeca neće moći načuditi u čemu to njihovi roditelji za stolom mogu toliko uživati. Sve dok samo ne odrastu i zaljube se u fileke, tripice, vampe, škembiće... Restoran Bicko vas stoga poziva na festival fileka 19. listopada u 18 sati!
Vidi originalni članak

Restoran Bicko na staroj karlovačkoj cesti od samih početaka njeguje ljubav prema ovoj siromaškoj, ali divnoj namirnici i tako se 19. listopada sprema još jedna nezaboravna Bickova filekijada, ovoga puta u glavnoj ulozi s – janjećim iznutricama!

Za razliku od dosadašnjih susreta, nema razvikanih legendi, Brace Sanjina, Hrvoja Zirojevića, nego sve sprema Bickova kuhinja.

Na meniju su klasični špek fileki, zatim fileki u štrudli s porilukom, fileki na salatu, lazanje od tripa te za „desert“ lampredotto s janjećim tripama! Za prijatelje – lambredotto!

Legendarni gazda Ivica najavio je u posljednji trenutak i gosta iznenađenja, talijanskog majstora, kralja iznutrica Gregorija Mannuccija koji će osobno raditi lambredotto!

Najbitnije je da se prijavite na šanku Bicka na adresi Karlovačka 24, ili rezervirate na telefon 091 133 3301 radnim danom od 11-18 (jer se bez prethodne rezervacije ne može prisustvovati događaju - požurite!), i onda jednostavno satima uživate u jelima i vrhunskoj malvaziji Templar istarskih majstora iz vinarije Rossi.

Cijena za pet jela i piće dobrodošlice je 120 kuna, detalji na facebook eventu i pripazite da ne ostanete bez mjesta!

Posjeti Gastro.hr