Food Film Festival će oduševiti sva tvoja osjetila

Food Film Festival Zagreb
Film i hrana se jednostavno vole, tu nema neke mudrosti, već samo uživanje. Ne mislimo tu samo na kokice i čips u kinu. Ta ljubav je daleko složenija…
Vidi originalni članak

Jedan od rezultata te ljubavi filmske i gastro kulture je i Food Film Festival koji će se održati u Zagrebu, na Zrinjevcu, i to od 28.rujna do 4. listopada. Ovaj festival je iz godine u godinu omiljeno okupljalište velikog broja ljubitelja ove dvije kulture. Osim Zagrepčana koji festival s nestrpljenjem očekuju, uvijek ga posjete i brojni turisti i gosti, koji fotografije ove manifestacije svake godine šalju u svijet.

U programu Food Film Festivala sponsored by Coca-Cola uživaju svi, neovisno o godinama i ukusima, jer u svojem programu uvijek ima ponešto za svakoga. Jednako se dobro zabave mame s kolicima koje obično prijepodne prošeću festivalom i popiju kavu, a djeci kupe sladoled ili kolač, zatim poslovnjaci iz obližnjih zgrada koji dođu na gablec ili pak odrađuju poslovne sastanke na najljepšoj mogućoj lokaciji, bake i djedovi s unucima koje dovode na crtane filmove, mladi zagrljeni parovi, ali i brojne obitelji koje zajedno dolaze uživati u filmovima na otvorenom. Tu su i cijele ekipe koje uživaju i u kvizaškim večerima i filmovima te oni koji dođu samo pojesti i popiti, prošetati ili družiti se i guštati u predobroj muzici i atmosferi festivala. Bilo kako bilo, sigurni smo da se svi zajedno, a pogotovo mnogobrojni turisti vesele povratku na staru lokaciju u samom srcu Zagreba.

Food Film Festival nudi bogat program

Onaj „film“ dio u nazivu festivala zadovoljit će i najizbirljivije. Tako će najljepši zagrebački park Zrinjevac svaku večer u 20:30h ugostiti osam blockbuster i nagrađivanih filmova koji su donedavno igrali u kinima poput Elvisa kojeg gledamo prvi dan festivala. U četvrtak je na redu film Paralelne majke u režiji Pedra Almodovara s Penelope Cruz u glavnoj ulozi, u petak možete uživati u Kralju Richardu za koji je Will Smith dobio Oscara, subota će započeti poslasticom za najmlađe – crtanim filmom Encanto, dobitnikom Oscara za najbolji animirani film te se nastaviti isti dan s Talijanskom pričom s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi.

U nedjelju 2.10. na rasporedu je film Veliki gazda, ovogodišnjeg španjolskog kandidata za Oscara gdje Javier Bardem igra glavnu ulogu, u ponedjeljak divan francuski film Predivan život, a za kraj, u utorak 4.10 tu je odličan kulinarski film Okus gladi. Prije svakog filma emitirat će se i kratki edukativni filmovi o održivosti i mnogim problemima koji momentalno muče našu cijelu planetu, a dobro je da smo ih svjesni. 

Točan raspored filmova potražite ovdje.

Ne, nismo zaboravili na onaj „food“ dio! Svi će posjetitelji tijekom sedam dana moći uživati u mnogobrojnim street food specijalitetima od pizza, burgera, wokova, kolača, sladoleda, do u potpunosti plant-based tacosa i ostalih street food specijaliteta. Tradicionalno, kućice koje će se brinuti da nitko ne bude gladan ni žedan su Rougemarin by Staropramen, Wok by Matija, Amelie, Beg’s kitchen, Bit burger, Mangosta, Tipsy i Shank.

Dodatni program

Kao i uvijek, na festivalu je i bogati dodatni program koji će se sastojati od radionica poznatih hrvatskih chefova powered by Metro, filmskih kvizaških večeri, glazbenih nastupa i DJ-a, fotkanja ispred photo boota by Mlinar, a za sam kraj, festival u suradnji s Metroom gostima priprema posebno iznenađenje.

Svi posjetitelji će moći uživati i u Coca-Cola combo menijima gdje će uz street food specijalitete ići i Coca-Cola po povoljnijima cijenama, a time će sudjelovati i u igri na sreću na info pultu gdje će moći osvojiti razne nagrade. Vrijeme bi trebalo biti idealno za pivu tako će hladni Staropramen biti dostupan na svim kućicama, a na kućici Rougemarin chefa Marina Medaka će se kombinirati uz vrhunske pizze.

I zato, zbog svega navedenog, u svoje kalendare upišite tjedan od 28. rujna do 4. listopada i vidimo se na Food Film Festivalu Zagreb sponsored by Coca-Cola.

Odlična street food ponuda Food Film Festival: Cubano sendviči, milkshake jednorozi i sjajni filmovi Festival na Zrinjevcu Isprobali smo baš sve na Food Film Festivalu - evo naših favorita!

Posjeti Gastro.hr