Recenzije 08. rujna 2018.

Isprobali smo baš sve na Food Film Festivalu - evo naših favorita!

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Jučer, u petak, je na Zrinjevcu započeo Food Film Festival. Već prvog dana zaputili smo se u najljepši park grada Zagreba i isprobali delicije s baš svih kućica. Evo što nas je posebno osvojilo!

Osim sjajnih foodie filmova koji će se od 7. do 16. rujna prikazivati na velikom platnu na Zrinjevcu, a među kojima se nalaze i Teatar života (Theater of life) s Massimom Botturom, Soul Kitchen, East side sushi (Sushi na meksički način) i Sweet bean (Okus života), tu su i fantastični zalogaji koje bi zbilja bila šteta propustiti. Program filmova možete pronaći na stranici Food Film Festivala, a u nastavku pronađite naše gastro favorite.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Obilazak festivala na Zrinjevcu započeli smo s kućicom Klara Premium Storea gdje možete popiti sjajne šarene smoothieje koji će vam zasigurno dati snage da s lakoćom nastavite dalje. Nama se posebno svidio onaj od cikle, kažu da je idealan za djecu, no čini nam se kako bismo ovaj ružičasti napitak mogli piti baš svako jutro, onako, prije odlaska na posao.

Klara u ponudi ima i lagane vege te bagels sendviče s lososom, a tu je i kokosova voda koju možete ispijati ravno iz oraha kokosa. Sjajan početak za otvaranje apetita.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Iduća postaja bila je kućica OPG Soparnik Ćorić. Lagan, ali uvijek ukusan soparnik s dobrom, ali ne pretjeranom dozom češnjaka svakodnevno dolazi iz Omiša i fenomenalan je. Svakako isprobati, posebice ako do sada još niste imali prilike počastiti ovim tradicionalnim specijalitetom.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Nakon nježne uvertire, vrijeme je za slasne sendviče i mesne delicije. Arepe Ricarda Luqua hit su gdje god da se pojave, pa tako i na Food Film Festivalu. Prava su venezuelanska poslastica koja u sebi sadrži fino, dugo pečeno meso i krupno ribani sir, a sve zajedno upakirano je u još vruću, meku i slasnu arepu. Za prste polizati.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Nakon arepa, zaputili smo se na kućicu El Toro restorana gdje su nas dočekali vrhunski chili con carne burritos. Bogat, moćan i sočan smotuljak punjen je mljevenim mesom, grahom, rižom, sirom, kukuruzom i salatom, ne raspada se kod konzumacije i idealan je za usputni ručak, primjerice, prije sastanka ili na putu s posla.

 

Možda vas zanima... Saznali smo zašto svi pričaju o novom meniju Marija Mihelja Recenzije

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Još jedna kućica na festivalu nudi slasne smotuljke. Zove se Smyrna Bistro i u svojoj ponudi drži genijalan falafel prepun istočnjačkih okusa, istovremeno osvježavajuć i zasitan. Falafel je umotan u tortilju, a u njemu se krije još i povrće te fini umak od jogurta. Smryna bistro u ponudi ima još nekoliko vrsta smotuljaka, a punjeni su aromatičnom piletinom, hummusom i drugim istočnjačkim specijalitetima. 

Na falafel i hummus posebno smo slabi pa je tako ovo ovaj falafel definitivno jedan od naših najvećih favorita.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


No pobjedu, bez imalo razmišljanja, odnosi cubano sendvič s kućice AperEATiva. Na spomen ove divne kubanske delicije instantno nam rastu zazubice te ne možemo zaboraviti genijalnu scenu iz filma Chef u kojoj Jon Favreau priprema neodoljiv kubanski sendvič. Upravo je Chef poslužio kao inspiracija za ovu neodoljivu kreaciju, a Food Film Festival jedna je od rijetkih prilika kada ga možete kušati. Naš savjet - nikako nemojte propustiti tu priliku.

 

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen


Klub ljubitelja janjetine na svojoj kućici drži pljeskavice i sva druga janjeća čuda, a meso je toliko sočno i slasno da ćete odmah poželjeti naručiti još jednu porciju. Janjetina dolazi u paketu s mini pecivom u koje se onda sokovi od janjetine upijaju na najdivniji način. Probajte se ne vratiti na ovu kućicu. Isprike, od uzbuđenja smo zaboravili fotografirati ovu divotu.

Za ljubitelje divljači, tu je Fantastic Food&Drink na čijoj kućici možete pojesti kobasicu od jelena koja dolazi u kombinaciji s tostiranim kruhom i čitavim nizom umaka po želji. Uzmite čačkalicu i krenite pikati, druge nema.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


 American bar Dollar u ponudi drži sjajna rebarca i sočne burgere, no nama se posebno svidio hrskavi domaći čips s divnim umakom. Grickali bismo ga uz film, pivo, sendvič, ma u baš svakoj prilici. No ipak, najbolji se pokazao u kombinaciji s finim pilećim sendvičem s kućice Placa. Plac burgerima rijetko kada uspijemo odoljeti, no ovog nas je puta posebno oduševio ovaj sjajan sendvič s ogromnom količinom salate koji dođe kao fantastično osvježenje nakon raskošnih mesnih delicija.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Ljubitelji slatkiša zasladiti se mogu češkim trdelnikom presvučenim omotačem od šećera i cimeta, a tu je i sjajan El Torov donut s kremom od limete, coulisom od borovnica, bijelom čokoladom i pistacijom koji nas je u potpunosti oduševio. Osim što izgleda super primamljivo, nije pretežak pa će tako divno sjesti nakon niza delicija s našeg popisa kojima naprosto niste mogli odoljeti.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Tu su još i Servus knedle. Birajte između nekoliko slatkih okusa, među kojima se nalazi i nezaobilazni Oreo, ili pak se okrenite onima slanima koje spajaju sir, špinat, čvarke i slaninu. Ne možemo se odlučiti koja nam je knedla slađe sjela, bez obzira na punjenje.

 

Možda vas zanima... Otvoren je "Servus" - prvi butik knedli u Hrvatskoj Špajza

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Na kraju, ima li ljepšeg rastanka od ljeta od grickanja finih sendviča, tortilja i slastica na dekici, dok u zraku još mirišu dugi i bezbrižni, topli i vedri dani, a na ogromnom ekranu na otvorenom vrte se najfiniji foodie filmovi? Pa, za ljubitelje dobre hrane kakvi smo i sami, rekli bismo, zbilja nema. Vidimo se ovih dana na Food Film Festivalu!
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.