Špajza 13. srpnja 2018.

Otvoren je "Servus" - prvi butik knedli u Hrvatskoj

foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Butik knedli „Servus“ u zagrebačkom prolazu Oktogon vrlo je uspješno započeo prvi radni dan. Prolaznike su iznenadili besplatnom knedlom i kavom, a mnogi su se vraćali i po drugu.

Kišno smo jutro proveli u zaklonu Oktogona, na terasi prvog butika u Hrvatskoj specijaliziranog za knedle. Neko smo vrijeme sjedili na terasi, uživali u knedli i kavi, slušali priče nasumičnih prolaznika i zaključili kako je Zagrebu zaista trebao ovakav lokal. Mahom su se vratili u djetinjstvo, razmijenili recepte svojih baka i asocijacije koje vežu uz klasične knedle sa šljivama. Inicijator ideje, nekadašnji menadžer beogradskog Hotela Palace Dejan Markus, dobro je procijenio nostalgiju Zagrepčana i otvorio lokal u kojem se uz slasticu prirodno vežu i emocije.

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

U „Servusu“ možete isprobati...

Zasad na meniju ima sedam slatkih knedli – s Griottama, Bounty čokoladicom, Oreo keksima, šljivom, malinom i bijelom čokoladom, kupinama i tamnom čokoladom te Nutellom s lješnjacima. Za pravi klasik, knedlu sa šljivama, morat ćete izdvojiti 9 kuna, za one s Oreom i Nutellom 15, a za ostatak 12 kuna. Za nekoliko će dana u ponudu biti uvršteno čak pet slanih knedli, a riječ je o verziji sa čvarcima, špinatom i mozzarellom, pancetom i suhom šljivom, pršutom i fetom te kulenom i Zdenka sirom.

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Knedle u „Servusu“ pripremljene su bez mlijeka i jaja pa su prikladne za vegetarijance, a ovisno o punjenju i za vegane. Uz dobru knedlu, koje će vas najprije iznenaditi bojom, a potom i okusom, možete popiti i butelju vina, uskoro i craft, te bio čajeve i specijalnu vruću čokoladu.

Dejan Markus najavio je kako će se ponuda proširivati svakog mjeseca, u skladu sa sezonskim namirnicama, što je dobra vijest za najveće obožavatelje knedli. Ti isti entuzijasti mogu kupiti karticu u vrijednosti 48, odnosno 98 kuna i trajno ostvarivati popust od 10 ili 20% na cijelu ponudu.

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Posjetite prvi hrvatski butik knedli u Oktogonu u Ilici, a novosti pratite na njihovoj FB stranici.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.