tips & tricks Za više okusa i sočnosti: Najbolji umaci za janjetinu Krepki janjeći temeljac, brzi umak od metvice, umak od ostataka pečenja, začinsko bilje i marinada sa začinima – 5 su k… Špajza
blagdansko pečenje Savršeno pečena janjetina: Kako ju odabrati i pripremiti? Proljeće, a posebno Uskrs, pravo je vrijeme za uživanje u okusima mlade janjetine, a pripremati ju ne moraš ispod peke … Recepti
Uskrsni stol Janjeći file s aromatičnom rajčicom Janjeći file iznimno je mekan i ukusan, a mi smo ga sparili s aromatičnim rajčicama i dobili novi adut na uskrsnom sveč… Recepti
raskošni okusi Uskrsa Janjeća plećka sa špinatom – najsočnija ideja za Uskrs Ako tražiš recept za ukusan obiteljski uskrsni meni, ovo jednostavno jelo od janjetine sa špinatom može biti baš to - p… Recepti
tips & tricks Imamo tajni recept za najbolje ćevape i pljeskavice Ćevapi se tradicionalno pripremaju od junetine i ovčetine ili junetine i janjetine, no danas su mnogo popularniji oni p… Špajza
tips & tricks Kako ispeći janjeće meso, a da bude nježno i sočno? Sve više gurmana otkriva njegovo bogatstvo okusa, pa iako je jedni vole manje, a drugi dobro pečenu – janjetina na jelo… Špajza
nešto poznato, nešto novo Ako ti pečeno meso ne uspijeva savršeno - isprobaj ove recepte! Vikend je vrijeme kad je obitelj najčešće na okupu i ako je na tebi red da sve ugostiš, možda si na sto muka. Možda ti … Recepti
maxyama Sočna janjeća rolada sa slaninom i kupusom Predstavljamo novi dio božićne priče blogerice maXYame - recept za janjeću roladu sa slaninom i kupusom. Kolumne
sa ražnja, ali i... Klub ljubitelja janjetine predstavlja novu večeru! Restoran Pod mirnim krovom u blizini Kvaternikovog trga poziva vas na zatvaranje sezone mlade janjetine u petak 12.trav… Najave
festival gastronomije Crna ovca u Baški mekeće sve jače! Pored velikih količina najukusnije otočne janjetine Crna ovca nudi bogat glazbeni, sportski i umjetnički vikend program. Najave
maxyama Janjeća juha - krepki ručak koji spušta i najveće minuse Kod nas pada neprestano pa mi se učinilo kao dobra ideja s ljudima podijeliti ovu jednostavnu, a krepku i ukusnu juhu. Kolumne
Grašnjaci i olito Sretna ovca: Sjajni okusi otoka Cresa i Lošinja na zagrebačkom Adventu Vlasnik kafića Triton u Lošinju Marko Balenović došao je u Zagreb tijekom zimske stanke na otoku ponuditi Purgerima i n… Recenzije
odbrojavamo dane! Imamo nekoliko ideja za vaš blagdanski jelovnik Ako još niste kreirali blagdanski jelovnik – za vas imamo nekoliko dobrih ideja! Špajza
U srcu Zagreba Veganšpek: Bistro i pol za sve od seitana do steaka! Manje od deset minuta šetnje od Trga Bana Jelačića nalazi se ugodan bistroić zbunjujućeg imena i nimalo zbunjujućih, da… Recenzije
Nije za svakoga Klub ljubitelja janjetine predstavlja: Miris Orijenta Nakon poduže ljetne stanke KLJJ je ponovo aktivan! Pošto su janjeću Europu lagano zaokružili, prebacuju se na Bliski Is… Najave
Forking Croatia Štrudle od janjetine i vrganja - savršeni jesenski zalogaji Sigurno se sjećate nedavnog posta o Štrudlafestu na koji sam se išla inspirirati za svoje štrudle. Naime, uoči trećeg d… Kolumne
Festival za prste poliza… Štrudlafest - maštovite kombinacije i slasna janjetina u Jaškovu Kasandra s bloga Forking Croatia ove je godine po prvi puta posjetila Štrudlafest u Jaškovu, a zatim o ponudi i doživlj… Kolumne
Festival na Zrinjevcu Isprobali smo baš sve na Food Film Festivalu - evo naših favorita! Jučer, u petak, je na Zrinjevcu započeo Food Film Festival. Već prvog dana zaputili smo se u najljepši park grada Zagre… Recenzije
Una Nacionalni Park 10 gastro razloga za zaljubljivanje u rijeku Unu Dva sata vožnje od metropole, u blizini Plitvičkih jezera i predivnoj mirnoj prirodi svoj tihi život živi Nacionalni Pa… Kolumne