Zagreb uskoro dobiva prvi Muzej čokolade! Tko se krije iza Muzeja?

Facebook
Ovog listopada na čokoladnu mapu upisuje se i Hrvatska jer se u Zagrebu otvara prvi Muzej čokolade i jedva čekamo zaviriti u slatko carstvo koje će se nalaziti u Varšavskoj ulici.
Vidi originalni članak

Iako točnih informacija još uvijek nema, Muzej čokolade Zagreb na službenom Facebook profilu otkrio je kako otvorenje možemo očekivati krajem listopada ove godine. 

Na adresi Varšavska 5 u listopadu će se otvoriti Muzej čokolade, prvi takav u Zagrebu, sudeći prema najavama na njihovoj službenoj Facebook stranici. Vijest je to koja je nas, a vjerujemo i vas razveselila i uljepšala nadolazeću jesen u gradu. Kako stoji u opisu, bit će to tematski park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju.

Kroz interaktivan pristup, u Muzeju čokolade svim posjetiteljima bit će omogućen put kroz vrijeme i prostor, podražavajući im pritom osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno, okusa. Osoblje će vas između ostalog naučiti koji trik – kako prepoznati pravu čokoladu od ‘šećerne table’ i načinima obrađivanja. Ako je i vama, baš poput nas, ova vijest uljepšala čitav mjesec, za sve aktualnosti pratite njihovu Facebook stranicu.

A tko se krije iza Muzeja čokolade? Na ideju o otvaranju Muzeja čokolade došli su Ružica Božić Cerovac i njezin suprug. "Na ideju smo došli jer smo kao i većina ljudi, suprug i ja, ljubitelji čokolade. Obilazeći europske muzeje čokolade bili smo često pomalo nezadovoljni pristupom toj interesantnoj namirnici, često je bila pomalo dosadna priča o njenom nastanku unatoč nastojanjima da bude interesantna. Došli smo na ideju kroz jedan drukčiji pristup približiti publici njenu povijest i razvoj", rekla nam je Ružica. 

"Muzej čokolade Zagreb je tematski park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju. Kroz interaktivan pristup te iznimnu scenografiju koju potpisuje Željka Zrnić, povest ćemo posjetitelje na put kroz vrijeme i prostor, podražavajući im osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno okusa", otkriva Ružica. 

Svi ljubitelji čokolade u trgovini Muzeja imat će i priliku za kupnju proizvoda iz asortimana malih hrvatskih čokolatijera. Želja im je povezati istinske zaljubljenike u čokoladu s iskusnim proizvođačima ove iznimne namirnice.
 

Posjeti Gastro.hr