Top pet mjesta na kojima želite biti ovog mjeseca

Gastro.hr
Dobra hrana, šareni kokteli, pivo, nogomet, koncerti, predstave, izložbe, vrhunska vina i bijeg od gradske vrve čekaju vas na pet genijalnih zagrebačkih lokacija ovog mjeseca.
Vidi originalni članak

Početak srpnja nije se proslavio najboljom vremenskom prognozom, no potraga za dobrom zabavom, finim zalogajima i još boljim pićem za nas nikada ne staje. Uporno obilazimo sjajne lokacije i istražujemo što to finog nudi ljeto u Zagrebu. Ako još uvijek niste uspjeli pobjeći na more, ovo je pet lokacija koje ovog mjeseca definitivno morate posjetiti.

 



Foodballerka

Nogometna euforija na svom je vrhuncu, Hrvatska je ušla u četvrtfinale i pravo je vrijeme da počnete tražiti mjesto za gledanje još jednog okršaja u Rusiji. Uz sjajne zalogaje, pokoji koktel i posebno nogometno pivo, Foodballerka se čini jedinim logičnim izborom. Birajte između kućica najboljih zagrebačkih restorana poput 50 Burger&Champagne Bara, Rougemarina i El Tora, pa se na kraju zasladite osvježavajućim slatkim zalogajima u Time-u. Ima i slatkastih koktela, ali i odličnog piva. Uz veliki projektor i brdo zabavnog sadržaja, Foodballerka je naš prvi izbor ovog ljeta.

 

Zagreb uživa Foodballerka: Pojeli smo sve i proglasili najbolje!

 

 

Winelovers' Street festival 

U trajanju od svega dva dana, 5. i 6. srpnja, Europski dom, na početku zagrebačke Jurišićeve, postat će najpoželjnije odredište za ljubitelje finih vina. Winelovers' Street festival u organizaciji Vinoljubaca prošle je godine okupio čak 2000 posjetitelja koji su uživali u vrhunskim vinima iz različitih regija Hrvatske. Osim vina, tu su još i, logično, sirni specijaliteti, a za jednu čašu ove ćete godine morati izdvojiti svega 15 kuna.

 



Corona Sunset Session

Na krovu Zagrebačkog plesnog centra, na adresi Ilica 10, pak vlada posve drugačija atmosfera od ostatka grada. Kokteli, Corona, dobra glazba, tortilja čips i udobne fotelje ono su što možete potražiti u ovoj divnoj ljetnoj oazi. Corona Sunset Sessions idealno je mjesto za bijeg od gradske vreve, pa svakako zavirite na krov Zagrebačkog plesnog centra jer slatko opuštanje traje svakog dana od 17 do 23 sata, sve do 20. srpnja.

 

Mjesto koje obožavamo! Corona Sunsets Session - osvježavajuća ljetna oaza
 


Pop Up Summer Garden

Opuštajuće zelenilo usred grada možete potražiti i na Tuškancu, u sklopu Pop Up Summer Gardena, mjesta na kojem se mućkaju kokteli, grickaju fini tapasi i uživa u miru, daleko od vrućeg asfalta. Opuštanje na Tuškancu divno će upotpuniti i pokoji film u kinu na otvorenom. Tako do 8. srpnja možete uživati u osmom izdanju Fantastic Zagreb Film Festivala, a od 9. do 15. srpnja u Reviji europskog filma. Od 17. do 19. srpnja kreće zagrijavanje za Motovun Film Festival, a nakon toga, do kraja srpnja, uživati možete u filmovima u sklopu Zagreb Film Festivala. Sadržaja ne nedostaje, stoga umjesto u dosadan kafić, zaputite u Pop Up Summer Garden udaljen svega nekoliko minuta od centra grada.

 

Ljeto na Strossu

Ljeto na Strossu ove godine nudi pregršt genijalnih sadržaja. Velik broj koncerata, zabavnog programa i šarenih koktela udaljeno je tek nekoliko stepenica od glavnog zagrebačkog trga. Povedite klince na predstavu ili izložbu psa mješanaca ili pak one najdraže na večernje opuštanje na svježem zraku uz neizostavno srkanje koktela.

 

 

Vidimo se ovog ljeta u Zagrebu!

Posjeti Gastro.hr