Nevjerojatni vinski festivali širom Hrvatske!

Julio Frangen
Nakon poduže zimske stanke, vrijeme je da se opet okrenemo onome što nas najbolje grije i najviše veseli - vinu1 Pogledajte gdje sve možete otići na vrhunsku čašicu u sljedećih nekoliko dana...
Vidi originalni članak

Kadarka

Za početak, dođite na predstavljanje vojvođanske Vinarije Tonković i prvo kušanje sorte kadarke u Dalmaciji. Večer vina kadarki održat će se u četvrtak, 20. travnja u restoranu Kornat u Zadru (Liburnska obala 6).

Menu:
1. Fagotin punjen salatom od škampa, rikole, kruške i sirom grana padana, uz dalmatinsku šalšu & Kadarka Tonković rosé 2016
2. Pasta carbonara sa sabljarkom – Kadarka Tonković Fantazija 2012
3. Sabljarka na dalmatinski s pikantnom aromatiziranom palentom – Kadarka Tonković Rapsodija 2013
4. Odležana juneća tagliata prelivena umakom od vrganja i pinjola - Kadarka Tonković Fantazija 2011 Magnum
5. Pjenasta tortica od šumskog voća – Kadarka Tonković Icon 2011

Degustaciju će voditi Marija Vukelić, prof & sommelier WSET Level 2, brand ambasador vina Tonković u Hrvatskoj.



Dani jeseni

Zašto istok Hrvatske slovi za gurmanski hram otkrit ćete posjetite li ovaj kraj od 24. do 28. travnja kada se u restoranima nude neodoljivi meniji po promotivnim cijenama.

„Nakon iznimno uspješne prošlogodišnje manifestacije „Dani jeseni“, odlučili smo se za proljetni gurmanski doživljaj Slavonije i Srijema. Tako Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije u sklopu projekta promocije autohtone gastronomije organizira još jedan svojevrsni tjedan otvorenih vrata u kojem sudjeluje sedam restorana: Admiral i Hotel Villa Lenije iz Vinkovaca, Gondola iz Sotina, Acin salaš iz Tordinaca, Aquarius iz Bošnjaka te Iločki podrumi i hotel Dunav iz Iloka“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Doći na istok Hrvatske, a ne kušati suhomesnate delicije - kulen, kulenovu seku ili kobasice, gotovo je ravno grijehu. Uživat ćete u siru u vrhnju, smuđu i šaranu, sarmi, najfinijoj piletini, junetini ili svinjetini… Privući će vas i jela iz kotlića začinjena domaćom mljevenom paprikom, poput fiš paprikaša ili čobanca… Nećete odoljeti niti šokačkim ili srijemskim palačinkama, tačcima, masnici s orasima, orahnjači, makovnjači, piti od jabuka… I mogli bismo nabrajati unedogled, no važno je znati da niti jedan ručak ili večera ne može započeti bez čokanjčića mirisne šljivovice, niti može završiti bez nadaleko poznatih vina srijemskog vinogorja.

Wine and Walk

brojni ljubitelji prirode, aktivnog načina života i istarskoga vina u prvih su nekoliko dana osigurali svoje kotizacije za treći Istria Wine and Walk koji će se održati u subotu, 20. svibnja 2017. sa startom u Bujama. Interes za sudjelovanjem je iznimno velik što potvrđuje činjenica da su gotovo sve kotizacije već rasprodane. 

Manifestacija, koja spaja ljepote prirode, rekreaciju, druženje i uživanje u iznimnoj gourmet ponudi sjeverozapadne Istre, svake je godine sve bogatija. Tako će sudionici ovogodišnjeg izdanja uživati u 11 km inspirativne šetnje, devet vrhunskih istarskih vinara te sedam lokalnih proizvođača i ugostitelja kao i okrjepnih stajališta.



8. DALMACIJA WINE EXPO

U subotu, 22. travnja 2017. u Splitu se u Hotelu Radisson Blu održava velika vinska svečanost. Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na radionice koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg Dalmacija Wine Expa.

PROGRAM RADIONICA:
15:00 – 16:00 Ekskluzivno pokroviteljstvo Zagrebačke banke: Noviteti koji promiču autohtonost i opstanak autentičnog u dalmatinskom vinarstvu
Predavač: Saša Špiranec, vinski publicist
Cijena: besplatno


16:30 – 17:30 Sva lica pošipa
Predavač: Janica Tomić, PhD; DipWSET
Cijena: 100 kn


18:00 – 19:00 Usporedno kušanje najboljih plavaca Dalmacije
Predavač: Saša Špiranec, vinski publicist
Cijena: 150 kn


Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavama.

Četvrti  Wine & Music Zagreb

Popularna Wine & Music kušanja vina nastavljaju niz proljetnim izdanjem - u organizaciji tvrtke Eno expert, ove će subote, 22.4.2017. godine, na terasi caffe bara Petit u Petrićevom prolazu (uz Ilički neboder), međimurski vinari predstaviti svoja vina i najaviti festival Pušipela - Urbanovo.

Publici središnje Hrvatske i Zagreba, najvećeg hrvatskog grada i iznimno dinamičnog vinskog tržišta s mnoštvom vinoljubaca te njihovim gostima, svoja će vina i vinarije predstaviti: Kerman, Štampar, Dvanajščak – Kozol, Preiner, Cmrečnjak, Kocijan, Horvat, Kojter i Agromeđimurje.

Ovaj put vina izlagača gosti mogu kušati uz delicije OPG-a Perhoč, koji ima farmu jelena i muflona, a na kušanje će ponuditi: salamu od divljači, pikantnu te classic, dimljeni pršut od jelena i pikantne kobasice.


Dubrovnik Festiwine

Njega smo već najavili :)

Četvrto izdanje! Dubrovački vinski festival samo što nije počeo!

Živjeli!

Posjeti Gastro.hr