Novi sjajni vinski događaji u Hrvatskoj

Thinkstock
Znali smo da smo vinska zemlja, ali da će do nas doći toliko novih informacija, nismo ni zamišljali... Evo nekih!
Vidi originalni članak

Vinarija Kozlović u Esplanadi predstavila Malvaziju 2018!

U četvrtak 11. 04. održala se u Le Bistrou zagrebačkog hotela Esplanade promocija nove Kozlovićeve Malvazije berbe 2018.

Antoanella i Gianfranco Kozlović predstavili su odabranom društvu distributera i prijatelja, na svom tradicionalnom druženju u Esplanadi, svoju novu Malvaziju iz berbe 2018. Tako su nam ispričali kako malvazija berbe 2018. definitivno spada među najbolje Kozlovićeve mlade malvazije unatrag desetak godina. Na nosu je zrela, s aromama marelica i breskve, mekana i zaokruženog okusa te ugodno mineralna što pokazuje sortnost, ali i stilistiku vinarije.



Uz uživanje u lijepo rashlađenom vinu, Esplanadin gastro tim nam je pripremio i menu s nekoliko interesantnih zalogaja poput ribanog paškog sira s crvenim zeljem, usoljenog brancina mariniranog u peršinu s aiolijem, pečene šparoga i kavijar od pastrve te svježe jagode s kremom od limuna

Na kraju nam je Antonella Kozlović natočila izvrsnu i još uvijek svježu Malvaziju iz 2012. godine, koja se lijepo uklopila za završetak druženja te se pridružila primjerima vrhunskih odležanih malvazija.



Festival traminca, Ilok

Festival traminca se približava, počelo je veliko odbrojavanje! Pravodobno ćemo vas obavještavati o svim novostima u vezi s programom. Za sada možemo biti euforični zbog pristanka nekih od najvećih svjetskih proizvođača traminca iz Alzasa, Alto Adige-a, Austrije i Slovenije da dođu te tako uveličaju ovu veliku svetkovinu sorte za koju smatramo da zaslužuje bolje mjesto na vinskim kartama i u javnoj percepciji.

U privitku vam šaljemo najavu Festivala traminca „Traminac je naš ljubimac“, koji će se održati 14. i 15. lipnja u Iloku, a sa željom dodatnog povećanja atraktivnosti festival se smjestio u prostorije ladanjske kuće Principovac i prostorije Starog podruma (Iločki podrumi), Ilok gdje će veliki broj proizvođača vina iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih doživljaja.



Lokaliteti vinarije Kabola, nova destinacija za snimanje pojedinih scena filmskog hita “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”

Lokaliteti poznate istarske vinarije Kabola iz Momjana kraj Buja, bili su nova destinacija za snimanje novih scena akcijske triler-komedije “The Hitman’s Bodyguard 2”, odnosno “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”, u režiji Patricka Hughesa!

Holivudske glumačke zvijezde, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds, snimile su scene za nastavak filmske uspješnice iz 2017. godine na prekrasnim lokalitetima poznate vinarije Kabola.



Na rekordnom Svijetu malvazija najavljena 26. Vinistra i dolazak sommelierske zvijezde Paule Bosch

Čak 272 malvazije iz pet zemalja, prvi puta velike zlatne medalje za teran, kvalitativan iskorak i podizanje bodovnog praga obilježili su 11. ocjenjivanje vina i alkoholnih pića. Tko je najbolji doznat će se uoči 26. Vinistre, koja se tradicionalno održava u porečkoj dvorani Žatika od 10. do 12. svibnja

„Veliki kvalitativni iskorak po uzoru na eminentna svjetska ocjenjivanja obilježava ovogodišnji Svijet Malvazija i ocjenjivanje vina. Podigli smo bodovni prag i smanjili broj članova komisije, koji sjede u krugu i tako mogu komentirati uzorke“ istaknuo je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre koji je najavio novosti na najpoznatijoj istarskoj izložbi vina.

Emil Perdec, direktor hrane i pića Plave Lagune, Zlatnog sponzora Vinistre, istaknuo je kako ova hotelska kuća godinama prati najpoznatiju istarsku manifestaciju, koja ima veliki značaj u promociji autohtonosti i izvornosti i turističkoj ponudi Istre.

„S Vinistrom počinje prava turistička sezona, kada su sve sobe u 36 porečkih hotela pune. Istarski vinari iz godine u godinu su bolji, njihova vina su vrhunske kvalitete i postali su najbolji ambasadori Poreča, Istre i Hrvatske“, kazao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča.

Posjeti Gastro.hr