Otkrivamo što sve finog donosi 16. Tabor Film Festival

Lidija Lončarić
Na press konferenciji povodom 16. izdanja Tabor Film Festivala održanoj u Termama Tuhelj najavljeni su novi sadržaji. Pips, Chips & Videoclips, Zoran Predin i Svemirko najnovija su imena dodana bogatom glazbenom lineupu, a po prvi put će u sklopu Festivala biti održana i kazališna predstava „Hoerspiel“.
Vidi originalni članak

Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 195 kuna još samo do 23. svibnja nakon čega će cijena biti 225 kuna do početka festivala. U cijenu ulaznice uključen je i kamp za koji je obavezno rezervirati mjesto na kamp.tff@gmail.com.

 

 

U sklopu popratnih filmskih sadržaja i ove godine bit će Sound & Vision program koji spaja film i glazbu izvođenu uživo. Za ovaj koncertno-filmski program odabran je audiovizualni projekt ''Spiritual Market'' glazbenika Vedrana Ružića i njegovog sastava uz projekciju filma koji kao autori potpisuju John Kardum, Ira Tomić i Vedran Ružić.

U ovom slučaju film je nastao inspiriran glazbom tj. prvo je nastala glazba po kojoj je snimljen film. U sklopu programa Zagorski specijal prikazat će se film Dvorac koji je snimljen za vrijeme četvrtog Tabor Film Festivala prije 12 godina u sklopu maratona kratkog filma. U ovogodišnjim retrospektivama posjetitelji će moći uživati u filmovima splitskog redatelja Borisa Poljaka i mladog beogradskog redatelja Stefana Ivančiča.

 

 

Pivovara Medvedgrad novi je partner festivala koji će predstaviti Korner Pivnica Medvedgrad pod geslom „Stvaraj lijepe priče“. Tamo će se održati brojne zanimljivosti, između ostalog i predavanje motivacijskog govornika Paula O'Gradya „Croatia: Daring to believe“, a ostali sadržaj bit će objavljen uskoro.

 

 

Za site i zadovoljne osmijehe veselih festivalaca pobrinut će se Grešne Gorice s finim lokalnim zalogajima.

Tabor Film Festival imat će ove godine i zavidan broj tzv. warm upova. Srijeda je bila rezervirana za Vintage Industrial Baru gdje su koncert održali ukrajinski stoneri Stoned Jesus uz švedski bend Atlas, a veliki party sprema se i u subotu u Havana Baru u Krapinskim
Toplicama. Tri hrvatska redatelja bit će predstavljena u Ljubljani u sklopu događaja „Hrupni dnevi“ na terasi kluba Gala Hala koju TFF organizira u suradnji s MENT Festivalom.

Karte za Tabor Film Festival možete kupiti na ovim mjestima:

  • Dirty Old Shop, Zagreb
  • Krčma Polanović, Zabok
  • Grešna gorica, Desinić
  • Mala Ramona, Krapina
  • Havana Club, Krapinske Toplice
  • Entrio

Više informacija potražite na službenoj stranici događaja, služebenoj stranici Tabor FIlm Festivala, Instagram profilu i službenoj web stranici. Želite li pak vidjeti kako se ekipa na festivalu zabavljala prošle godine, svakako pogledajte Aftermovie Tabor Film Festivala 2017. godine.

Vidimo se!

Posjeti Gastro.hr