Posjetili smo Fuliranje Jungle pod strogim epidemiološkim mjerama

Martina Marić
Fuliranje Jungle otvorilo je svoja zelena vrata na Strossmayerovom trgu u Zagrebu. Ove godine održano je pod strogim epidemiološkim mjerama, hrana se nije posluživala na stolovima, već direktno na kućicama, ostavili smo svoje osobne podatke i kontakte, dezinficirali ruke između svakog obroka i usprkos svemu odgovorno se i dobro zabavili.
Vidi originalni članak

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova u svoj je zeleni zagrljaj primio novi festival Fuliranje Jungle. Summer verzija Fuliranja nakon mjeseci izolacije privukla je mnogobrojne posjetitelje i turiste. Grad je opet živnuo, a mi smo više nego ikad željni dobrog društva, fine hrane i dobre glazbe. Ipak, izrazito je važno da se ponašamo odgovorno na svim javnim mjestima gdje dolazimo u bilo kakav kontakt s drugim osobama kako bi ih zaštitili.

Na svakom koraku nalazi se pult s dezinfekcijskim sredstvima za ruke, a ona se nalaze i na samim kućicama, tako da ruke možeš dezinficirati prije jela, nakon plaćanja i nakon jela. Na samom početku, ispunili smo upitnik s našim podacima i potpisali da nemamo temperaturu, potvrdili da se osjećamo dobro i da nismo bili u kontaktu s osobama zaraženim virusom SARS-CoV-2.

Nakon toga krenula je zabava i opuštanje. Razne twistove i gastro varijacije na ljetnoj verziji Fuliranja pripremaju 4 vrsna gastro maga, Marko Palfi spravlja lagane tortilje, smokey burger, Better pizzu i street varijantu pilećih batkića, a Marin Medak priprema kombo u varijantama:  burger, pulled pork i pileći ražnjić s cous cous salatom. Tzatziki wrap, salata od hobe i ljetna verzija poznatih kobasica- tropic hot-dog odabir su Mate Jankovića, a slastičarski virtuoz, Robert Hromalić, zasladio je posjetitelje paletom prirodnih sladoleda uz jedan potpuno novi okus koji ti za sada nećemo otkriti. 

Da se pivo odlično slaže sa street delicijama već je dobro poznato, a Staropramen svojim novim konceptom Staropramen Food Trucka ide korak dalje u pružanju sasvim novog doživljaja. Ovaj retro dizajnirani kamion u prepoznatljivoj zelenoj boji sa zlatnim detaljima oduševljava okusima i mirisima signature ponude jela by Marin Medak.

Osim pivoljubaca, na svoje će doći i ljubitelji kvalitetnih vina koji će guštati u ponudi hrvatskih vinara, kreativnim koktelima i rakijicama na The Baru i razigranim GINovima na kućici GINgle Jungle.

Moj osobni favorit na  ljetnoj verziji Fuliranja Jungle je definitivno Better pizza Marka Palfija koja me oduševila svojom svježinom i hrskavošću, a dodatna pohvala ide biorazgradivim čašama iz kojih smo pijuckali koktel Mango spritz na kućici GINgle Jungle koji u sebi sadrži mango i tekillu, tako lagan i kao stvoren za ljetne vrućine i ugodno druženje uz ritmove funka i housea.

 

Dodatne informacije i sadržaji za sve posjetitelje

Legendarni graffiter Krešimir Golubić organizira za klince i klinceze od 10 do 15 godina radionice crtaonice u nedjelju 19. i 26.7. od 10 do 17 sati, a od 16 do 17 sati klinci će moći isprobati crtanje sprejevima na bazi vode. Svi klinci dobivaju i originalnu graffiti skicu autora sa svojim imenom ili nadimkom. Od organizatora smo saznali da se i odrasli mogu okušati u crtanju sa sprejevima što nas je posebno obradovalo.

Kreativna agencija Kokoš ili jaje pripremila je ljetnu varijantu slasnih zalogaja i pića & vrućih ljetnih ritmova u izvedbi sjajnih DJ’a. Uz već legendarne Ozrena Kanceljaka i Tomu Ricova DJ’irat će i predstavnici Hrvatske Funk Delegacije (Bocca Sofistifunk, D-Gree, Pips, Werft, Ilko Čulić), Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga, Jazzozo i William Collins te Edo Maajka sa svojim DJ setom. Iris MBM džunglom je zazelenio Strossmayerov trg,  a svi biljkoljupci moći će od 17. do 19.7 i od 24. do 26.7 odabrati biljke po akcijskim cijenama uz mnoštvo stručnih savjeta, dok će dječica naučiti ponešto o biljkama pričalicama. Zadnjeg dana Festivala, 26.7. prodavat će se i biljke izložene na Festivalu.

Fuliranje Jungle  partnerski podržavaju Jamnica, Coca-Cola i G3 Spirits, a Festival se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.  Više informacija potražite na FB/Fuliranje i IG.

 

Posjeti Gastro.hr