Priča o Maji i njezinom posebnom zimskom ručku na Papuku

Tomislav Šilovinac, Sanja Andraković
U moru gastronomskih blogova, najsretniji smo kada naletimo na one posebne, vrijedne praćenja i dijeljenja. Jedan takav zasigurno je i maXYama, blog koji vodi kreativna Osječanka Maja Božičanin.
Vidi originalni članak

Njezin blog krije divne gastronomske priče, a ova ih Osječanka zatim pretvara u stvarnost svojim šumskim ručkovima. Preko dana Maja je ozbiljna poslovna žena, dok slobodno vrijeme koristi za igru koja je, kako kaže, opušta i rješava stresa.

 

 

Prošle je jeseni započela projekt koji, kako kaže, do sada kod nas još nije vidjela. Ove godine pak želi nastaviti još ozbiljnije. Riječ je o takozvanom tajnom ručku koji je ova kreativka uspjela odvesti na jednu posve novu razinu. 

"Radi se o skrivenim ručkovima na tajnim lokacijama, ali u prirodi, u okruženju van civilizacije i bez konvencionalnih uvjeta za pripremu hrane koju sama kuham na licu mjesta", objasnila nam je Maja.

Naime, prvi tajni ručak koji je organizirala na Papuku uspjela je realizirati ponudivši gostima neodoljivu hranu, divan ugođaj i dobro društvo, a sve to bez štednjaka i pećnice.

 

 

Da je svojim prvim projektom postigla poprilično velik uspjeh dokazuju i brojni pozivi da organizira tajne ručkove po Lici, Dalmaciji i Istri, a Maja bi čitavu priču voljela podijeliti i na godišnja doba te prema specifičnostima određenog podneblja. 

"Ovisno o godišnjem dobu i lokaciji slagat ću menije i estetsku priču oko svakog ručka. Slavonija i Baranja ipak će biti fokus svega i moj prvi izbor za evente. Isto je i s proizvođačima regije koje također kroz evente želim promovirati i pokazati kako kod nas nije bas sve tako loše i jadno. Ta slika koja se stalno o nama vrti mi baš ide na živce i želim biti dio priče koji će je mijenjati. U Slavoniji žive vrlo kreativni i vrijedni ljudi, originalni i uvijek svoji, a to treba stalno ponavljati i pokazivati cijelom svijetu", dodala je Maja.

Novi skriveni ručak od pet sljedova, kaže Maja, bit će sasvim poseban i izrazito zahtjevan. Odvijat će se na kraju tjedna, u ekstremnim zimskim uvjetima, na obiteljskom imanju u šumama Papuka, izvan civilizacije i bez signala. Genijalno, zar ne?

 

Posjeti Gastro.hr