maxyama Nedjeljni ručak: Svinjetina s jabukama, komoračem i keljom Ako se želite riješiti masnih naslaga i šlaufa koji se neželjeno napumpao proteklih zimskih mjeseci, slijede recepti s … Kolumne
maxyama Aromatična blagdanska purica s narančom Predstavljamo drugi recept iz božićne priče blogerice MaXYame Kolumne
maxyama Blagdanski jelovnik: Umak od šljiva i salata od prokulica Uz svinjski kare, janjeći but ili puricu, za blagdane posluži odličnu salatu od prokulica i umak od šljiva... Kolumne
maxyama Sočna janjeća rolada sa slaninom i kupusom Predstavljamo novi dio božićne priče blogerice maXYame - recept za janjeću roladu sa slaninom i kupusom. Kolumne
maxyama Pečeni kare s kostima zvijezda je blagdanskog stola Blagdansku priča blogerice maXYame nastavljamo receptom za pečeni svinjski kare u komadu... Kolumne
maXYama Večera s orašarima i recept za paprenjake Cijelu četu drvenih vojnika angažirala sam za stražu i čuvanje mog blagdanskog stola, finih pečenki, mirisnih tanjura i… Kolumne
maxyama Krem gusta juha od bundeve - ispod peke Ona je kraljica sezone, zaštitno lice i sveprisutna kada pričamo, kuhamo i pišemo o jeseni, ona je BUNDEVA. Kolumne
maxyama Salata s odležanim steakom savršen je obrok Blogerica MaXYama dobro zna da užitak proizlazi iz kvalitetne i dobro pripremljene hrane! Kolumne
maxyama Jednostavno i efektno: Košarice od lješnjaka s ribizlom Evo jedan jednostavni recept za vrhunsku fancy slasticu koje se nitko neće posramiti što okusom, što izgledom. Kolumne
piše MaXYama Ovako je bilo na tajnoj večeri Filipe Sorko u osječkom tramvaju... Osječki tramvaj slavi 135 godina postojanja i svoj su jubilej odlučili proslaviti na zaista originalan način, a gdje dr… Kolumne
maxyama Slavonski Uskrs - šunka, prirodno bojanje jaja, salata i jedan sjajan umak Uskrs bio bi "deja vu" da nisam izazvala samu sebe i odlučila po prvi put organizirati proljetni blagdan tamo u mojoj š… Kolumne
maxyama Trostruki užitak: Rižoto u bundevi s bundevom i kobasicom Koje su vam prve asocijacije na jesen? Meni lišće (šušti u svim bojama), bundeve i jabuke, kestenje i orasi, grožđe i m… Kolumne
maxyama Majin fantastičan ručak u čast zadnjim danima ljeta na Papuku Dok pišem ovaj post ljeto je gotovo, a gotov je i moj, četvrti po redu, skriven u mojoj šumi na obroncima Papuka - ljet… Špajza
maxyama Bamija - egzotičan plod u gulaš izdanju s junetinom Bamija! Mama ju je ovo ljeto po prvi puta posadila u svom malom vrtu. Vrlo je ljekovita i jednostavna za pripremu, pa z… Kolumne
maxyama Slasna svinjska rebarca za finale - zašto ne? I tak, svašta smo kuhali ovih dana, uglavnom internacionalno, kako su diktirale pobjede naše repke tamo daleko Rusiji... Kolumne
maxyama Janjetina s Papuka: Proljeće na moje janje slijeće! Moja priča o hrani uglavnom ima onu životnu "priču" i dodir sa stvarnim ljudima, situacijama, često obitelji i prijatel… Kolumne
maxyama Proljetni ručak na Papuku koji ćete zasigurno upamtiti Maja Božičanin, kreativka i gastro blogerica na čijem smo zimskom ručku uživali prošle zime, ponovno je na Papuku pripr… Špajza
maxyama Dva divlje dobra recepta koja morate isprobati Ljubitelji divljači u ova će se dva Majina recepta naprosto zaljubiti. Pašteta za predjelo i paprikaš za glavno jelo zv… Špajza
maxyama Uskršnji stol - inspirirajte se Majinim proljetnim ručkom Od Maje s bloga maxyama već smo navikli na divne gastro kreacije, no ovog nas je Uskrsa iznenadila nečim posve drugačij… Recepti
Majina posljednja šansa Posljednja šansa - Majin kolač s Papuka o kojem se priča Dok je jedna gastronomski posve luda Maja pripremala ručak na Papuku, njezina je mama pekla sjajan kolač od kojeg je, n… Recepti