Kolumne 22. ožujka 2020.

Nedjeljni ručak: Svinjetina s jabukama, komoračem i keljom

foto: maXYama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako se želite riješiti masnih naslaga i šlaufa koji se neželjeno napumpao proteklih zimskih mjeseci, slijede recepti s vrlo malo kalorija, dosta vitamina i zelene boje, lišeni ugljikohidrata, ali puni proteina.

Ovo je naša najava buđenja proljeća i laganije "kuhinje". Ideja se sama nametnula ponudom na tržnici i u mesnici. Svinjska leđa su bila na akciji s kostima i bez. Ja sam odabrala opciju bez kostiju jer i termička obrada kraće traje. Evo moj šalabahter...

 

Možda vas zanima... Salata s odležanim steakom savršen je obrok Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu maXYama te pratećim Facebook i Instagram profilima. 

 | Author: maXYama foto: maXYama

Sastojci:

  • 4 odreska svinjskih leđa bez kosti
  • pola žlice svinjske masti
  • 2 česna češnjaka
  • sol, papar
  • 1 luk
  • 2 do 3 jabuke
  • 1 manji kelj
  • 1 manji komorač
  • do 2 dcl pilećeg temeljca
  • cimet

 

Možda vas zanima... Prokulice sa slaninom i pire krumpirom - ručak u koji smo se zaljubili Kolumne

 

Priprema:

  1. Odreske posolite, blago popaprite i natrljajte zgnječenim češnjakom. Ostavite neka odstoje pola sata.
  2. Operite listove kelja pa ih narežite ih na krupnije rezance. Jabuke ogulite, očistite i narežite na tanje kriške. Luk i komorač nasjeckajte na kockice.
  3. Zagrijte dublju tavu s masti i popržite odreske do karamel boje. Izvadite ih na stranu, poklopite.
  4. Na istoj masnoći popržite luk i komorač, Dodajte jabuke i cimet, promiješajte pa ubacite i narezani kelj i zalijte s malo temeljca. Kratko prodinstajte, posolite i popaprite. Neka kelj ostane lijepe zelene boje, isključite.
  5. Poslužite uz odreske. Dobar tek!

 | Author: maXYama foto: maXYama

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.