Nemam pojma da li je sezona prokulica ili samo dobra ponuda u našim trgovinama. Kakogod, nisam propustila priliku, mislim si, nešto ću s njima iskombinirati. Na kraju, jedan jednostavan, ali jako chic tanjur.
Za više Majinih slasnih recepata posjetite njezin blog maxYama, Instagram profil ili Facebook stranicu.
Potrebno vam je:
- prokulice
- mesnata slanina
- krumpir
- maslac
- mlijeko
- sol
Postupak pripreme:
- Ogulite krumpir i skuhajte u slanoj vodi za pire.
- Očistite prokulice i skuhajte na pari, cca 10 minuta.
- Narežite slaninu na tanke šnite (zamolite u trgovini da vam je izrežu) i tostirajte na grill tavi.
- Neka tava bude hladna. Maksimalno iscijedite slaninu na tavi i pa je umotajte u papirnate ubruse i zgnječite rukom u mrvice.
- Prokulice skuhane na pari nanižite na štapiće i kratko za pecite na grill tavi i masnoći od slanine.
- Krumpir ocijedite, izgnječite ga s maslacem i zamiješajte kremozni pire s vrelim mlijekom.
- Zaigrajte se s prezentacijom na tanjuru i poslužite ovaj fancy tanjur kao toplo predjelo uz neki mirisni sauvignon.
Dobar tek!