gastro postao
Kod nas pada neprestano pa mi se učinilo kao dobra ideja s ljudima podijeliti ovu jednostavnu, a krepku i ukusnu juhu.
Bila je zima, baš kao i danas, snijeg i debeli minus. Otišla sam u šumu postaviti stol i skuhati ručak na vatri, pozvala goste i poslužila ovu prefinu rustikalnu juhu od janjetine, prepunu okusa. Vi ostanite u toplom i skuhajte u kontroliranim uvjetima ovu krepku ljepoticu.
Za više Majinih slasnih recepata posjetite njezin blog maxYama, Instagram profil ili Facebook stranicu.
Trebat će vam:
- 500 grama janjetine (but preporučujem)
- svinjska mast
- 1 glavica luka
- 2 do 3 mrkve
- 1 peršin korijen
- 1 pastrnjak
- dvije šake graška
- sol, papar
- limunov sok
- sjeckani peršin list
- kiselo vrhnje
- krutoni
Postupak pripreme:
- Na toploj masti popržite sitno isjeckani luk.
- Janjetinu narežite na kockice i dodajte na luk kada poprimi zlatnu boju.
- Popržite meso zajedno s lukom da se zatvori sa svih strana i porumeni pa dodajte nasjeckano povrće na kockice, promiješajte i zalijte sa cca 2 litre vrele vode.
- Poklopite i kuhajte dok se meso i povrće ne skuhaju na laganoj vatri.
- Posolite i dodajte malo papra.
- Isključite pa dodate nasjeckani peršin list i malo limunovog soka, promiješajte i ostavite kratko da se okusi povežu.
- Poslužite s krutonima i kiselim vrhnjem.
Dobar tek!