Kolumne 28. siječnja 2019.

Janjeća juha - krepki ručak koji spušta i najveće minuse

foto: Tomislav Šilovinac
gastro postao gastro.24sata.hr
Kod nas pada neprestano pa mi se učinilo kao dobra ideja s ljudima podijeliti ovu jednostavnu, a krepku i ukusnu juhu.

Bila je zima, baš kao i danas, snijeg i debeli minus. Otišla sam u šumu postaviti stol i skuhati ručak na vatri, pozvala goste i poslužila ovu prefinu rustikalnu juhu od janjetine, prepunu okusa. Vi ostanite u toplom i skuhajte u kontroliranim uvjetima ovu krepku ljepoticu.

 

Možda vas zanima... Pole sa slaninom - brzi zalogaj za zimska popodneva Kolumne

 

Za više Majinih slasnih recepata posjetite njezin blog maxYama, Instagram profil ili Facebook stranicu.

 

Možda vas zanima... Bruschette s vrganjima - hrskavi jesenski brunch Kolumne Možda vas zanima... Trostruki užitak: Rižoto u bundevi s bundevom i kobasicom Kolumne

 

 | Author: Tomislav Šilovinac foto: Tomislav Šilovinac

Trebat će vam:

  • 500 grama janjetine (but preporučujem)
  • svinjska mast 
  • 1 glavica luka
  • 2 do 3 mrkve
  • 1 peršin korijen
  • 1 pastrnjak
  • dvije šake graška
  • sol, papar
  • limunov sok
  • sjeckani peršin list
  • kiselo vrhnje
  • krutoni

Postupak pripreme:

  1. Na toploj masti popržite sitno isjeckani luk.
  2. Janjetinu narežite na kockice i dodajte na luk kada poprimi zlatnu boju.
  3. Popržite meso zajedno s lukom da se zatvori sa svih strana i porumeni pa dodajte nasjeckano povrće na kockice, promiješajte i zalijte sa cca 2 litre vrele vode.
  4. Poklopite i kuhajte dok se meso i povrće ne skuhaju na laganoj vatri.
  5. Posolite i dodajte malo papra.
  6. Isključite pa dodate nasjeckani peršin list i malo limunovog soka, promiješajte i ostavite kratko da se okusi povežu.
  7. Poslužite s krutonima i kiselim vrhnjem.

Dobar tek!

 | Author: Tomislav Šilovinac foto: Tomislav Šilovinac  | Author: Tomislav Šilovinac foto: Tomislav Šilovinac  | Author: Tomislav Šilovinac foto: Tomislav Šilovinac
 | Author: Tomislav Šilovinac foto: Tomislav Šilovinac

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.