Kako sam se ubila prošli vikend s punim korpama vrganja, evo i jedan brzinski s nogu, a da prste poližeš doslovno. Nekoliko jednostavnih sastojaka i hrskav, slasni zalogaj već je spreman.
Više Majinih recepata pronađite na blogu maXYama, Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- nekoliko šnita kruha
- 1 glavica luka
- vrganji
- bukovac ili crvena paprika
- svježi peršin list
- češnjak
- maslinovo ulje
- sol, papar
Postupak pripreme:
- Sotirajte kratko gljive na preprženom luku, pred kraj dodajte bukovac (tucana makedonska paprika), sol i papar i šaku sjeckanog svježeg peršin lista.
- Poklopite i neka malo odstoji dok ne riješite kruh.
- Zagrijte pećnicu na 200-220 stupnjeva.
- Kruh posložite na papir za pečenje i pleh na kojem ćete ih kratko u pećnici zapeći.
- Još tople ih poškropite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom.
- Po tako aromatiziranom kruhu složite pripremljene gljive i poslužite.
Čiča mića, gotova priča. Dobar tek!