gastro postao
"Ovaj recept je baš onako pravi tradicionalni i zimski, comfort food za dušu i zdravlje", najavila nam je slasne pole Maja s bloga maXYama.
Ono, kad se promrzla vraćam kući s posla, vani minus pa i snijeg, bezvoljna i umorna, lijena za kuhanje, mislim samo na jedno: pole krumpira sa slaninom i lukom. Čitaj: police!
Na ovaj način ja jedem pole krumpira, a znam da svaka kuća ima svoj recept, kao i regija u Hrvatskoj. Kako god, sad i snijeg može zapadati.
Za više Majinih slasnih recepata posjetite njezin blog maxYama, Instagram profil ili Facebook stranicu.
Sastojci:
- krumpir
- mesnata slanina
- luk
- sol
- bučino ulje
Postupak pripreme:
- Krumpir s korom dobro operite, izribajte spužvicom i obrišite papirnatim ubrusom.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Slaninu narežite na komadiće, luk na listove.
- Krumpir prepolovite, malo posolite i pecite dok ne porumeni.
- Okrenite ga pri pečenju kako želite. Ako ćete na krumpir staviti slaninu, kao ja, onda ga pecite na kori.
- Obožavam jesti tople police, tako da krumpir iz pećnice direktno stavljam na tanjur, malo ga prerežem i po njemu rasporedim narezanu slaninu i luk, posolim i prelijem bučinim uljem.
Dobar tek!