Ono što nam se posebno sviđa kod ovog kolača jest da ne zahtijeva nikakvu dodatnu pripremu jabuka. Svi se sastojci umute, jabuke se tek trunku dotjeraju, a kada je gotov, kolač se premazuje medom.
Je li ovo spoj koji će osvojiti i tebe i tvoje goste? Maja kaže da je, a ne preostaje ništa drugo nego upustiti se u pripremu i provjeriti.
Sastojci:
- 3 do 4 jabuke
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 1/4 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
- 1 žlica cimeta
- 3 jaja
- pola šalice maslaca
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- med
Postupak pripreme:
- Ugrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namaži kalup za kolač masnoćom pa malo pobrašni. Pomiješaj suhe sastojke u jednoj posudi.
- Pjenasto umuti maslac, dodaj jedno po jedno jaje i ostale tekuće sastojke pa postepeno dodaj suhi dio s brašnom.
- Oguli jabuke i prepolovi ili nareži na četvrt, zareži ih, ali ne do kraja.
- Izlij smjesu u kalup i utisni jabuke pa peci otprilike 40 minuta,
- Rastopi med s toplom vodom i premaži gotov kolač i jabuke.
Po želji posluži uz sladoled od vanilije. Dobar tek!