Darko je prepoznao moj najdraži kolač (a ja kolače baš i ne jedem, a još manje pečem, ali ovaj bi sama pojela), a u originalu moje mame. Neka onda ova mala priča bude njoj u čast, ipak su njeni recepti drugačiji od svih.
Gospođa redovno zasladi svaki maXYama ručak svojim dolaskom i tacnom do dvije nekog dražesnog zalogaja. Ovaj "SF" recept dijelim s vama, zato što to svaka kuća treba i zato što ga vole i mladi i stari, žensko i muško... Apsolutni hit!
Dakle, pravite ga sezonski, onako kako vam ponuda voća diktira, s grane, pije ili dućana... važno da je svježe i vama drago.
Sastojci:
- 1 lisnato tijesto (ono u roli)
- do 500 grama voća (šljive, višnje, trešnje, breskve, jabuke....)
- 2 žlice Muscovado šećera
- 1 do 2 vanilin šećera
- cimet (opcionalno, ovisno o voću)
- 1 žutanjak
- listići badema
Postupak pripreme:
- Voće narežite na kockice.
- Tijesto odrolajte, polovicu pospite krušnim mrvicama, dodajte nasjeckano voće, pospite vanilin šećerom, cimetom i smeđim šećerom.
- Zarolajte štrucu, stisnite krajeve i premažite cijeli žumanjkom...
- Završite s listićima badema.
- Pecite dok ne porumeni na 180 stupnjeva cca 30-40 minuta.
Dobar tek!