Kvalitetno meso, dobar temeljac i malo strpljenja dijele vas od blagdanskog ručka iz snova. Blogerica maXYama je janjeći but napunila slaninom i začinima, omotala u kiseli kupus, zalila temljecem od janjećih kostiju i sporo ga pekla u pećnici. Rezultat je zaista filmski, kao i cijela atmosfera na njenoj božićnoj večeri.
MaXYama preporučuje da za sporo pečenje mesa koristite gusene pekače te da ga poslužite uz kremasti pire krumpir.
Sastojci:
- iskošteni janjeći but
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 10 dag slanine
- češnjak
- peršin list
- papar, sol
- janjeći temeljac
- svinjska mast
Postupak:
- Zamolite mesara da vam odvoji meso od butne kosti. Skuhajte temeljac od tih kostiju.
- Nasjeckajte sitno slaninu, češnjak i peršin list, dodajte mljeveni papar, sve dobro izmiješajte.
- Janjetinu posušite i posolite. Slaninu i povrće rasporedite podjednako po mesu i zarolajte sve zajedno te povežite kuhinjskom špagom. Zapecite roladu sa svih strana na vreloj masti.
- Operite listove kupusa i složite jedan do drugog tako da možete cijelu roladu zamotati u listove.
- Vratite roladu s kupusom na masnoću, nalijte temeljac do pola rolade i sporo pecite u pećnici nekoliko sati na 150 stupnjeva.
Druge recepte potražite na blogu maXYama te pratećim Facebook i Instagram profilima!