Namaz od slanutka i ABC sira

Namaz od slanutka jednostavan je recept u kojem ćete samo izmiksati par osnovnih sastojaka i dobiti zdrav i brz domaći namaz koji možete poslužiti na domaćem kruhu, brusketama, krekerima ili kao ja - na pečenim polama krumpira.
Vidi originalni članak

Zima još uvijek traje, pa su pole krumpira aktualne, odlične su i kao kakav finger food koji možete poslužiti na zabavama i kućnim druženjima s prijateljima.

Ne znam koliko u svojoj kuhinji koristite slanutak, ali mi ga obožavamo u ovakvim kombinacijama. Zbog te svoje kremaste strukture i pomalo orašastog okusa, slanutak je izvrstan za pripremu upravo ovakvih namaza i raznih dipova.

Ja sam za svoj namaz odabrala ABC sir jer se on sastoji samo od mlijeka, vrhnja i soli i u sebi ne sadrži konzervanse niti aditive. Okuse možete kombinirati sami, uz krumpir se odlično slaže i ABC sir s kulenom, kao i obični svježi krem sir bez ikakvih okusa. Igrajte se i začinite svoje zimske dane! Dobar tek!

Sastojci za namaz:

  • 200g skuhanog slanutka (može i konzervirani)
  • 200g ABC sira po izboru
  • 3-4 žlice sezama
  • češnjak, sol i papar po želji
  • 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  1. Sezam popržite na tavi dok malo ne pozlati.
  2. Zatim sve sastojke, skupa sa sezamom izmiksajte u blenderu.
  3. Češnjaka dodajte po svom ukusu, zatim na kraju začinite sa solju i paprom.
  4. U namaz možete dodati i feferone, bosiljak, svježi peršin i vlasac.
  5. Ukoliko ćete ga poslužiti na krumpiru, krumpir je potrebno dobro oprati, presjeći po pola, zatim polovice ispeći u pećnici na 200C oko 30 minuta. Ukoliko su krumpiri veći, izdubite im malo sredinu, pa namaz uz pomoć vrećice nanesite u ili na krumpir.
  6. Po želji ukrasite bosiljkom, vlascem i s malo dimljene crvene paprike.
Posjeti Gastro.hr