Zima još uvijek traje, pa su pole krumpira aktualne, odlične su i kao kakav finger food koji možete poslužiti na zabavama i kućnim druženjima s prijateljima.
Ne znam koliko u svojoj kuhinji koristite slanutak, ali mi ga obožavamo u ovakvim kombinacijama. Zbog te svoje kremaste strukture i pomalo orašastog okusa, slanutak je izvrstan za pripremu upravo ovakvih namaza i raznih dipova.
Ja sam za svoj namaz odabrala ABC sir jer se on sastoji samo od mlijeka, vrhnja i soli i u sebi ne sadrži konzervanse niti aditive. Okuse možete kombinirati sami, uz krumpir se odlično slaže i ABC sir s kulenom, kao i obični svježi krem sir bez ikakvih okusa. Igrajte se i začinite svoje zimske dane! Dobar tek!
Sastojci za namaz:
- 200g skuhanog slanutka (može i konzervirani)
- 200g ABC sira po izboru
- 3-4 žlice sezama
- češnjak, sol i papar po želji
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Sezam popržite na tavi dok malo ne pozlati.
- Zatim sve sastojke, skupa sa sezamom izmiksajte u blenderu.
- Češnjaka dodajte po svom ukusu, zatim na kraju začinite sa solju i paprom.
- U namaz možete dodati i feferone, bosiljak, svježi peršin i vlasac.
- Ukoliko ćete ga poslužiti na krumpiru, krumpir je potrebno dobro oprati, presjeći po pola, zatim polovice ispeći u pećnici na 200C oko 30 minuta. Ukoliko su krumpiri veći, izdubite im malo sredinu, pa namaz uz pomoć vrećice nanesite u ili na krumpir.
- Po želji ukrasite bosiljkom, vlascem i s malo dimljene crvene paprike.