Nevjerojatno! Pogledajte kako Amerikanci vide naše domaće specijalitete

Thinkstock
BuzzFeed je objavio članak u kojem Hrvatsku naziva rajem za prave ljubitelje hrane.
Vidi originalni članak

Članak koji veliča našu gastronomsku ponudu budućim posjetiteljima otkriva jela koja svakako ne smiju propustiti isprobati kada su na putovanju u Hrvatskoj, a orijetiran je posebice na dalmatinsku kuhinju.

Oduševljen ponudom morske hrane, autoru članka posebice su se svidjele kamenice koje su ga iznenadile veličinom, a kao najbolje mjesto gdje se mogu pronaći navodi Ston i Mali Ston.

U najljepšem sjećanju ostalo mu je također i maslinovo ulje uz domaći kruh koji se serviraju prije same večere. Ravnodušnim ga nije ostavio ni domaći svježi sir, a kao najbolje mjesto za kupovinu istog navodi Mljet.

Kao talijanski utjecaj na našu obalu navodi svježu tjesteninu. Špageti, makaroni, njoki, hrana su s kojom niti jedan ljubitelj dobre hrane ne može pogriješiti.

Posebnu pažnju privukli su mu burek i ćevapi. Iako nisu naša tradicionalna hrana, autor ovog članka govori kako ih se može pronaći u gotovo svakoj pekarnici i fast foodu, a iako lokalci više vole domaći burek, i onaj iz pekare može poslužiti. Posebice nakon cijele noći tulumarenja. Ćevape naziva vrlo posebnim kobasicama s lukom, rajčicom i raznim dodacima od kojih je ipak najbolji – kečap.

Čašica voćne rakije obavezna je prije jela i može biti pomalo varljiva. Iako slatkog i laganog okusa, potrebno ju je pravilno dozirati kako ne bi prevarila, piše autor članka oduševljen domaćim rakijama.

Od slatkih delicija spominje poznatu rožatu i tortu od badema kao tradicionalne hrvatske deserte koje će svakog turista ostaviti bez riječi.

Kao neodoljivo ukusne navodi još i carpaccio od svježe ribe, hobotnicu, crni rižoto, ribu u kombinaciji s krumpirom i blitvom i naravno, vino, puno vina.

Cijeli članak možete pročitati na BuzzFeedu.

Posjeti Gastro.hr