Nikad jednostavniji domaći njoki od buče

Thinkstock
Njoki nikad nisu bili ukusniji.
Vidi originalni članak

Krumpir zamijenite bučom, pa sve začinite s malo muškatnog oraščića i parmezana. Neodoljivi domaći njoki posebno će vam biti dragi upravo zbog divnog spoja okusa. Poslužite ih uz jednostavne i lagane umake s maslacem i kaduljom ili bosiljkom. S ovim kombinacijama također se odlično slaže cimet i malo čilijaUz malo otopljenog ribanog parmezana i zdjelu svježe salate nikako ne možete pogriješiti. Da bi svoje njoke učinili ljepšima, vilicom lagano pritisnite svaki od njih, tek toliko da vilica ostavi trag.

Potrebno vam je:

  • 500 g bundeve
  • 1 jaje
  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g parmezana
  • Muškatni oraščić
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Bundevu narežite na veće komade i stavite ih peći na 180 stupnjeva, pecite oko 45 minuta.
  2. Kad se budeva malo ohladila, izdubite je i meso pretvorite u pire.
  3. Pomiješajte pire s brašnom, malo muškatnog oraščića i ribanim parmezanom.
  4. Dodajte jaje i mijesite.
  5. Trebali biste dobiti meko tijesto koje se može valjati, a ako je vaše tijesto još uvijek gnjecavo, svakako dodajte još brašna.
  6. Napravite tanki valjak pa režite na manje komadiće.
  7. Kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr