Novi trend koji obožavamo: Zlato u čaši

Thinkstock
Zlatno mlijeko najnoviji je trend na društvenim mrežama, a možete ga pripremiti i kod kuće.
Vidi originalni članak

Privlači bojom, pije se toplo i nalikuje slatkom indijskom chaiju. Zlatno mlijeko nešto je što ćete barem jednom poželjeti pripremiti kod kuće. Neće vam biti potrebno pravo zlato već samo nekoliko sastojaka koji daju najslađi napitak.

Kod pripreme zlatnog mlijeka dobro je koristiti kokosovo ili bademovo mlijeko, no poslužit će i svako drugo koje vam je pri ruci. Čaši mlijeka potrebno je dodati cimetov štapić, žličicu kurkume, komadić đumbira, žlicu meda i kokosovog ulja, prstohvat papra, a na kraju vrh ovog fantastičnog napitka pospite s još malo cimeta za efektniji izgled.

Da bi mlijeko uspjelo, potrebno je sve sastojke osim meda pomiješati s čašom vode i prokuhati dok se ne pojave prvi mjehurići. Na kraju se dodaje med po želji, a takvo mlijeko može izdržati čak i do pet dana u hladnjaku. Potrebno ga je samo zagrijati prije posluživanja.

Na isti način možete pripremiti i milkshake. Osim bazičnih sastojaka, u ohlađeno mlijeko ubacite koju kuglicu sladoleda od vanilije i blendajte. Zlatno mlijeko također je idealna opcija za doručak pa ga tako možete prelijati po zobenim pahuljicama i ostaviti da upiju okuse.

Kod uživanja u zlatnom napitku, dobro ga je povremeno promiješati kako se kurkuma ne bi sasvim spustila na dno. 

Posjeti Gastro.hr