Okusite Turopolje 10.-16.10. na velikoj manifestaciji Gastro Turopolja!

Promo
Velika Gorica i Turopolje već 15 godina u listopadu žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata i gostiju koji izlažu hranu svog podneblja u sklopu manifestacije Gastro Turopolja, a u organizaciji Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Velika Gorica.
Vidi originalni članak

Ove godine manifestacija slavi svoj mali jubilej što će se obilježiti i prigodnom izložbom na otvorenom u parku Šetališta Franje pl. Lučića.

Nedjeljni turopoljski ručak

Kako to izgleda kada cijeli grad objeduje zajedno na otvorenom moći će se doživjeti i ove godine 16. listopada na Nedjeljnom turopoljskom ručku ispred Muzeja Turopolja, na dan kada se diljem svijeta obilježava i Svjetski dan hrane.

Svečano otvorenje počinje u 12.30 sati, a kušanje pripremljene hrane od 13 sati. Očekuje vas bogata gastronomska izložba jela velikogoričkih ugostitelja i gostiju, Dani meda, izložba domaćih proizvoda, natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice, priprema gulaša u velikoj tavi te razni mediteranski specijaliteti s otoka Korčule i Lastova.

Poslije ručka šetnjom do okolnih štandova možete kupiti pokoji suvenir i tradicijski proizvod, a mislili smo i na najmlađe koji će imati priliku sudjelovati u kuharskim radionicama dječjeg vrtića Ciciban pod nazivom Mali poduzetnik.

Uz bogatu gastronomsku ponudu očekuje vas i cjelodnevni kulturno-zabavni program gdje ćete u dobroj atmosferi moći provesti nedjeljno poslijepodne. Sve one koji su nestrpljivi i žele uživati u raznolikoj ponudi turopoljske kuhinje prije Nedjeljnog turopoljskog ručka, pozvani su da posjete Veliku Goricu već od 10. listopada kada se održava Gastro tjedan u kojem će velikogorički restorani svojim gostima ponuditi posebna jela koja predstavljaju stare zaboravljene recepte, brza lagana jela od domaćih namirnica i druge teme po izboru ugostitelja.

Pozvani ste da i ove godine uživate u gastronomskim specijalitetima i doživite ljubav na prvi zalogaj, jer sve veći broj posjetitelja koji dolaze na ovu manifestaciju potvrđuje kako Velikogoričani i gosti cijene dobra vina, druženje na otvorenom i odličnu zabavu. 

Vidimo se u Turopolju!

Posjeti Gastro.hr