Ovo morate probati: Maline u umaku od smeđeg maslaca

Thinkstock
Decentan desert koji će voljeti oni najzahtjevniji. Jednostavan, a istovremeno elegantan, ukusan i neobičan.
Vidi originalni članak

Nježne i slatke maline u rustikalnom i orašastom smeđem maslacu nešto su što jednostavno morate isprobati. Lagane za pripremu, neobične okusom i vrlo privlačne izgledom. Ne bojte se upotrijebiti više maslaca, a dodajte i vaniliju. Napravit će promjenu koju je riječima teško opisati. Orašasto i vanilijasto. Brzo, a elegantno. Decentno izgledom, a raskošno okusom. Ovaj desert je sve to.

Kod posluživanja možete dodati i koji listić mente ili tostirane i sjeckane lješnjake. Osim samostalno, poslužiti ga možete i uz palačinke, wafle ili finu čokoladnu pitu.

Potrebno vam je:

  • 1 mjerica malina
  • 4 žlice maslaca
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. Maline operite i osušite
  2. U posudi otopite maslac pa ga kuhajte.
  3. Neka se stvore mjehurići i neka zavrije.
  4. Kuhajte ga sve dok ne dobije lijepu, zlatno smeđu boju i zamiriše na orašaste plodove.
  5. Na kraju dodajte vanilin šećer.
  6. Pomiješajte tako da se šećer otopi.
  7. U posudicu stavite šaku malina i prelijte ih umakom dok je još topao.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr