Ovo su namirnice od kojih možete napraviti čudesna jela

Thinkstock
Zavirili smo u katalog Metro Cash & Carryja i odabrali nekoliko namirnica izvrsne kvalitete po povoljnim cijenama koje možete iskoristiti za ukusna jela
Vidi originalni članak

Fina i mirisna jesen nekako kao da nas vuče u kuhinju, na pripremu ukusnih jela za obitelj. Razna variva, paprikaši , pećnica iz koje mirisi dopiru i do susjedovih vrata. Jesti ribu ili meso, svejedno je, važno je samo da bude toplo, ukusno i u pravom društvu. Za vas smo izabrali 5 prehrambenih artikala koje bi svakako trebali nabaviti jer po povoljnim cijenama nude izvrsnu kvalitetu. Za izuzetan užitak za stolom, ovo su namirnice od kojih se "čuda mogu napraviti". 

Bila na roštilju ili u konzervi tunjevina garantira dobro zdravlje i dug život. Ova namirnica predstavlja izvrstan izvor visokokvalitetnih proteina koji ujedno sadrže i malo masti. Smanjuje simptome depresije, jača imunološki sistem, štiti srce, poboljšava zdravlje mozga i ublažava bolove u zglobovima. A tunjevina Rio Mare, poznato je svima, kraljica je među tunjevinama u konzervi. A sad je snižena 30 posto u trgovinama Metro Cash & Carry.

Rijetki su oni koji su kušali delicije istarske kuhinje i ostali ravnodušni. Najpoznatija istarska tjestenina ­istarski fuži spadaju među najednostavnija ali i najomiljenija jela Istrana i svih njihovih gostiju. Možete ih kombinirati sa šparogama, tartufima, šampinjonima,pršutom, ma koji god da umak napravite niste pogriješili. Istarski fuži Klara Marić trenutno su 25% jeftiniji u trgovinama Metro trgovačkog lanca.

Pureće meso vrlo je cijenjeno zbog svoje niske kalorične vrijednosti i zbog toga što je siromašno lošim kolesterolom što to ne znači da ćete biti zakinuti u gastronomskom doživljaju. Pileći filei su najbolji dio purice, a bezbrojne su mogućnosti za njegovu pripremu. Cijena pakiranja od dva kilograma trenutno košta 44.99 kuna što je pun pogodak za vaš gastro budžet. 

Svinjski vrat možda nije najbolji komad svinjetine ali je zbog svoje mekoće i sočnosti jako poželjan za roštilje te nudi mogućnosti za mnogobrojne kulinarske kombinacije. Možete ga nabaviti po cijeni od 27.49 kuna u Metrou.

Juneći ramstek je naprosto divan komad mesa, a jela koja se od njega rade zaista su brojna. I zapamtite, da bi ostao sočan morate ga peći polako i ne do kraja. Iskoristite jedinstvenu cijenu od samo 86.24 kune za pakiranje od dva kilograma. 

 Inspirirajte se ovdje.

Predlažemo vam par odličnih recepata u kojima možete iskoristiti ove namirnice. Slani tart sa šampinjonima i purećim prsima može biti i ručak i večera. Pureći tart s gljivama 

Sendvič prepun ukusnih sastojaka bit će idealan ručak na poslu. Bogati sendvič s paštetom od tune

Junetina s povrćem divna je kombinacija za fini gulaš. Gulaš s patlidžanima i krumpirima.

Posjeti Gastro.hr