Počinje Festival vitalnosti

Promo
Dovedite svoje najmlađe u Bolnicu za medvjediće i otklonite im strah od liječničke kute. Bolnica za medvjediće, čiji je partner Hansaplast, ispred centra Cvjetni čeka vas sve do subote, a osim toga, na Festivalu vas čeka raznolik i bogat program kojeg svakako trebate posjetiti.
Vidi originalni članak

Bolnica za medvjediće projekt je koji organiziraju dvije neprofitne studentske udruge, EMSA Zagreb i SSHLZ Zagreb, a utječe na smanjenje dječjeg straha od liječnika i uči djecu važnosti zdravlja.

U kupoli, postavljenoj ispred Centra Cvjetni, doktori će u bijelim kutama objašnjavati najmlađima proces liječenja na medvjedićima. Projekt se provodi u obliku radionica koje se provode na način da djeca donesu svoje plišane igračke koje su "bolesne" u posebnu liječničku ordinaciju koja je opremljena dječjim liječničkim priborom (igračkama) i specijalizirana upravo za takve plišane pacijente.

Djeca pritom imaju ulogu staratelja koji dovodi bolesnog plišanca liječniku, s njime čeka na pregled u čekaonici, te nakon što uđe u ordinaciju zajedno sa studentom medicine, koji u ovom slučaju predstavlja liječnika, kroz igru i interakciju izliječi plišanog pacijenta.

Svako dijete po završetku radionice dobit će Diplomu za hrabrost, a termini u kojima će se događati Bolnica za medvjediće su: četvrtak i petak (13.i 14.11.) od 14 h do 18 h te subota (15.11.) od 10 h do 18 h.

Ciljevi projekta 

Cilj je educirati djecu o zdravlju, dobrim higijenskim navikama, zdravoj prehrani, te ljudskom tijelu. Upoznati ih s načinom funkcioniranja liječničke ordinacije upoznati ih s liječničkim priborom s kojim će se prije ili kasnije susresti, kako bi ih pripremili na situaciju u kojoj će i oni sami biti bolesni i trebati pregled liječnika te na taj način umanjiti potencijalni strah koji bi se pritom mogao javiti, ali i upoznati djecu s radom liječnika i postupcima kojima se služi prilikom pregleda.

U sklopu projekta Franckove priče o kavi uz kavu, na Festivalu vitalnosti će se održati gastro radionica o pripremi mljevene kave i dobrom početku dana uz smoothie napitak s dodatkom mljevene Franck 100% Arabice. Uz voditeljicu Marijanu Batinić poznati majstor kuhar, Branko Ognjenović će, spravljanjem Franck 100% Arabice, pokazati kako pravilno pripremati mljevenu kavu kako bi iz nje "izvukli" sve arome prirodno prisutne u zrnima kave. Svi sudionici će moći kušati i finu kombinaciju smoothie napitka s dodatkom Franck 100% Arabice.

Cijeli program Festivala vitalnosti možete pronaći ovdje.

Posjeti Gastro.hr