Efektan preokrenuti banana kolač

Screenshoot
Nešto zrelih banana, malo vremena i neobično efektan kolač je na stolu.
Vidi originalni članak

Banane su odličan dodatak brojnim kolačima, bilo da su dio biskvita ili dekoracije. Donosimo vam brzinski recept za tortu koja je prepuna banana, a žlica cimeta daje joj poseban štih. Sprema se u jednom dahu i preokreće, takvo što još niste vidjeli. Još topla, idealno se slaže s kuglicom ledenog sladoleda od vanilije.

Potrebno vam je:

  • 5 banana
  • 3 jaja
  • ½ šalice ulja
  • ½ šalice šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 2 šalice brašna
  • ½ šalice maslaca
  • 1 šalica smeđeg šećera

Priprema:

  1. Vilicom usitnite četiri zrele banane, dodajte jaja, ulje, šećer, cimet i brašno i pomiješajte kako bi dobili smjesu za biskvit.
  2. Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte mu smeđi šećer.
  3. Ulijte u tepsiju i na to poredajte tanko narezanu bananu.
  4. Prekrijte smjesom za biskvit.
  5. Pecite na 170 stupnjeva, 40-50 minuta.
  6. Ohladite i preokrenite kolač na tanjur na kojem ćete ga poslužiti.

Detaljniji postupak pripreme pogledajte u videu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr