Divna vijest: Šinjorina smokva ima nove okuse!

TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.
Više smo puta već pisali o sjajnim marmeladama obiteljske tvrtke Sandre Babac koja ima plantažu smokava kod Zadra, no ove godine nas je dočekalo još ugodnije iznenađenje!
Vidi originalni članak

Draga Sandra, koliko dugo se već bavite ovim poslom?

Od prve staklenke Šinjorine do danas prošlo je trinaest godina. Otprilike slično kao u onoj „Too old to rock'n'roll, too young to die“ – dugih trinaest godina za još uvijek prisutan osjećaj da si i dalje nekako na početku, bez obzira na rast i napredak, a prekratko da bi mogao reći da si uspio postaviti posao na stabilne noge.

Kako je došlo do odmaka, odnosno širenja? Što nam sve novoga nudite?

Nakon tri godine prijelaznog razdoblja, 2007. g. postali smo certificirani ekološki uzgajivač i prerađivač voća, prije svega smokava i dunja iz vlastitih mladih nasada, te višnje maraske.

Inače proizvodimo limitirane količine voćnih namaza jer ovisimo o urodu, a i sezonska smo prerada što znači da ne radimo namaze od sušenog ili smrznutog voća. S obzirom da imamo lijepo opremljen mali pogon za preradu šteta je ne iskoristiti bolje njegov kapacitet tako da smo ove godine uveli dva nova okusa: šljivu i mandarinu.

Šljiva je neprskana, sorte bistrica, samo s druge strane Velebita – iz Like, a mandarina iz ekološkog uzgoja iz Krvavca kod Metkovića.

Tako pod našim brandom Šinjorina® objedinjujemo trenutačno 5 okusa: smokvu, dunju, marašku, šljivu i mandarinu, a kad dođemo do još kvalitetnih sirovina, bit će prostora i za druge okuse.

Po čemu se razlikujete od konkurencije?

Za razliku od drugih proizvođača, naše Šinjorine® radimo isključivo od voća – fruit only! Dakle, bez drugih dodataka, uz već spomenuti eko predznak i ograničenu količinu. Također, spadamo istovremeno u kategoriju delikatese, zdrave namirnice i suvenira.

Koja je vaša misao vodilja?

Misao vodilja - zdravlje i ljubav ulaze na usta!  

Uz što najbolje idu vaši proizvodi?

Maraška npr.  ide izvrsno s mekim sirevima (mascarpone, camembert..), skutom, mileramom, jogurtom. Smokva s tvrdim sirevima kao što je paški, a dunja s pršutom i mesom općenito.

Šljiva ima široku primjenu, a mandarinu će, primjera radi, šef kuhinje Pet bunara u Zadru Ivan Buovac uvrstiti u ponudu i to kroz tatar od zubaca. S restoranom surađujemo godinama jer su nam proizvodi dio njihove ponude, a surađujemo i u organizaciji već tradicionalnog Festivala smokava.

Gdje ih možemo nabaviti, gdje kušati?

Šinjorinu se može kupiti u luksuznim suvenirnicama, konobama, duty free shopu zračnih luka Zadar i Split, te prodajnim mjestima sirane Gligora.

Drago mi je najaviti da smo i na GoGreen tržnici u Novom Zagrebu, u suterenu zgrade pored Avenue Malla, jer imaju i online narudžbu, te dostavu za grad Zagreb.

Zašto bi čitatelji Gastro.hr-a trebali već danas kupiti Šinjorinu?

Jer je zdrava i fina, i unutra je - voće. Samo Voće.

Puno vam hvala, sve najbolje vam bilo!

I vama također...

Sve detalje o proizvodima Šinjorina, potražite na njihovom facebooku!

Posjeti Gastro.hr