Šinjorina Sandra Babac, dugo je godina radila kao novinarka sa sjedištem u Zagrebu, da bi se, kako kaže vratila seoskim korijenima u Zadar. Sa suprugom je pokrenula malo obiteljsko gospodarstvo koje se bavim proizvodnjom pekmeza od smokve. Šinjorina smokva, pekmez je od svježe ubranih smokava iz njihvog smokovika bez ikakvih dodataka i zaslađivača, a Festival kojem je organizatorica, ove se godine održao osmi put od 7. do 18. rujna u Zadru.
"Želja nam je da Šinjorina smokva jednoga dana bude kao što je Maraskina danas, međutim dug je i trnovit put do toga", objašnjava Sandra.
A da smokva nije tek nezahtjevna biljka, u što mnogi vjeruju, u videu objašnjavaju izlagači nedavno održanog Festivala smokava. Mi vam predlažemo da sami pogledate što su sve pripremali i ne zaboravite koliko je divna ta naša smokva.
8. Festival smokava Zadar 2015."8. Festival smokava Zadar 2015."
Posted by Tonfilm on Sunday, December 6, 2015