09. prosinca 2015.

Vratite ljeto sa žličicom Šinjorine smokve

pekmez smokve
Dino Stanin/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Manifestacija posvećena kraljici voća iza nas je, ali nije se loše podsjetiti delicija koje su Zadrani pripremili za osmi Festival smokava

Šinjorina Sandra Babac, dugo je godina radila kao novinarka sa sjedištem u Zagrebu, da bi se, kako kaže vratila seoskim korijenima u Zadar. Sa suprugom je pokrenula malo obiteljsko gospodarstvo koje se bavim proizvodnjom pekmeza od smokve. Šinjorina smokva, pekmez je od svježe ubranih smokava iz njihvog smokovika bez ikakvih dodataka i zaslađivača, a Festival kojem je organizatorica, ove se godine održao osmi put od 7. do 18. rujna u Zadru. 

"Želja nam je da Šinjorina smokva jednoga dana bude kao što je Maraskina danas, međutim dug je i trnovit put do toga", objašnjava Sandra.

A da smokva nije tek nezahtjevna biljka, u što mnogi vjeruju, u videu objašnjavaju izlagači nedavno održanog Festivala smokava. Mi vam predlažemo da sami pogledate što su sve pripremali i ne zaboravite koliko je divna ta naša smokva

 

 
8. Festival smokava Zadar 2015.

"8. Festival smokava Zadar 2015."

Posted by Tonfilm on Sunday, December 6, 2015
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.