Garden Brewery, Priska Thuring i sjajan spoj hrane i piva

Julio Frangen
16 tapova s točenom craft pivom ponosno stoje iza šanka u novootvorenom THE GARDEN BAR & KITCHEN bistrou koji je tim iz pivovare The Garden Brewery otvorio u Preradovićevoj 12, u centru Zagreba.
Vidi originalni članak

Iza cijelog projekta stoji simpatičan Englez Nick Colgan, svima znan kao organizator ljetnog Garden festivala u Tisnom kod Šibenika, ali i vlasnik najveće craft pivovare u Hrvatskoj - The Garden Brewery na zagrebačkom Žitnjaku.

 

Chill & Grill beer The Garden Brewery: Žitnjak u znaku ječma i hmelja!

 

 

„The Garden Bar & Kitchen otvorili smo tek nedavno i zamišljen je kao bistro i pivnica gdje će se moći pojesti nekoliko konkretnih jela, kao i malih zalogaja, a sve se sljubljuje uz ponudu naših 14 craft piva, plus dvije gostujuće pivovare ( trenutno su to Zmajska pivovara i Beawertown brewery), koje će se mijenjati prema interesu pivopija.

Želja nam je da gosti u centru Zagreba imaju mjesto za cjelodnevni boravak uz odabranu ponudu hrane, pića i vrhunsku glazbu s gramofonskih ploča koja će se puštati u samom prostoru našeg lokala. Isto tako, početkom 5. mjeseca planiramo otvaranje još jednog Garden prostora u Dvorcu Zrinski, u Čakovcu, a u planu nam je širenje u London, pa možda i do Budimpešte – very soon!“ ispričao nam je Nick.

 

Piviliii! Sve hrvatske pivovare 16: The Garden Brewery, Zagreb

 

 

Kreatorica koncept jelovnika je chefica Priska Thuring koja se, kao konzultant, prihvatila izazova sljubljivanja hrane i piva za novi Gardenov projekt. Priskina uloga bila je osmisliti koncept od četiri jela (kruh, friteza, grill i zdjela) te mala jela kao što su prženi popcorn chicken, čips od batata i tortilla chips sa chili con carne umakom, stvorena da se dijele među ekipom.

Glavna chefica kuhinje Garden bar & kitchen simpatična je Anja Alduk, publici možda najpoznatija po svom nastupu u showu 3, 2, 1, kuhaj! 2015. godine. 

 

 

Anja se po završetku studija biologije odlučila okušati u nečem sasvim novom te se posvetila kuhanju, a ovaj posao je, kako kaže, njezin veliki početak. Zajedno s Priskom potpisuje mali i jednostavan, jelovnik sa svega nekoliko glavnih jela od kojih smo isprobali tofu u indijskom umaku s maslacem i rižom uz Garden IPU (India Pale Ale), rumpsteak na salati od radiča i butternut tikve s grubo naribanim paškim sirom sljubljen s Garden Stoutom, jadranske kozice u pivskom tijestu i Garden CIPA (Citrus India Pale Ale), te za desert, čokoladni mousse s Garden Stoutom

Nakon divnih okusa i potpuno nove razine sljubljivanja hrane i piva, ovo mjesto definitivno bismo preporučili kao novo gastronomsko odredište za svakodnevno druženje nakon posla, ali i u slobodno, ono posve opušteno vrijeme.
 


 

Posjeti Gastro.hr