Otvorio se Boogie Lab, kušali smo sva tri menija

Filip Popović Boogie Lab
Boogie Lab je craft pekarnica, bistro i bar u jednom, a otvorili su ga zajedno Mladen Vidović i Karlo Vulin. Ima odličnu ponudu hrane - od vrhunskih sourdough pekarskih proizvoda do bistro jela, zanimljivih tapas zalogaja te finih i maštovitih pizza
Vidi originalni članak

Zagreb ima još jedno odlično novo mjesto – Boogie Lab, craft pekarnicu, bistro i bar u jednom, smješten u kompleksu Park kneževa, na adresi Kneza Borne 26. Ako još uvijek ne uspijevaš vizualizirati lokaciju pomoći ćemo ti još malo – to je točno preko puta sportskog igrališta koje dijeli nekoliko gimnazija smještenih u obližnjoj zgradi. 

Boogie Lab odlično je uređen, prostran lokal, u kojem ćeš se osjećati ugodno te ćeš u njemu imati što raditi cijeli dan – od otvaranja u sedam ujutro pa sve do ponoći, zahvaljujući konceptu cjelodnevne raznolike ponude koju je zajedno osmislio dvojac koji se krije iza Boogie Laba – Mladen Vidović i Karlo Vulin.

"Želimo da se ljudi od jutra do navečer dobro osjećaju u ovom prostoru – i u skladu s time smo i složili ponudu. Od doručka, odnosno bruncha, do ručka i večere. Koncept najbolje opisuje slogan sunshine, moonlight i good times, preuzet iz poznatog refrena pjesme 'Blame It on the Boogie' grupe Jackson 5", govori nam Mladen, koji ima dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu, te je veliki ljubitelj glazbe za koju će i biti zadužen u Boogie Labu.

Druga polovica ambicioznog dvojca, Karlo Vulin, kojeg znamo po sjajnoj zadarskoj Kroštuli, zadužen je više za hranu te je detaljno objasnio i cijeli koncept.

"Već dva mjeseca je full gas. Prije tri mjeseca tu nije bilo ničega, čak ni pločica. Ekipa već tjedan dana svakodnevno u kuhinji punom snagom sprema sva jela. Nismo im zadali lak izazov – naša je ideja da stvorimo lokal koji će funkcionirati kao dnevni boravak. Dakle, ovo nije ni pekarnica, ni brunch bar, nego i nama dvojici i svim gostima dnevni boravak – da možemo ovdje svakodnevno naganjati svoje strasti – moja je hrana, a Mladenova muzika. To smo spojili u jedan prostor“, objasnio nam je Karlo Vulin.

I meni je prilagođen dobu dana – od 9 do podneva nude brunch meni, koji se sastoji od jela kao što su shakshouka (10 eura), eggs Benedict (9 eura), English breakfast (9 eura), Boogie brekkie (11 eura – domaći pršut, kuhana šunka, polutvrdi kozji sir, domaća basa - napravljena u Boogie Labu, kiselo jaje, domaći maslac – napravljen u Boogie Labu, pečene rajčice, kiselo povrće te njihov sourdough kruh), kao i granola (6 eura).

Za ručak, koji u Boogie Labu traje od podneva do 18 sati, poslužuju bistro jela kao što su dnevna juha i prateći sendvič (10 eura), fermentirani cavatelli s raguom (10 eura), ravioli s pečenom bučom i pestom od bosiljka (9 eura), piletina s mlincima – pileći batak i zabatak s domaćim fermentiranim mlincima (11 eura), juneći mišić (12 eura), ribollita (9 eura), Cezar salata (11 eura), veggie bowl s falafelom iz Laba (9 eura) te protein donburri (11 eura). Nakon ručka za desert možeš naručiti millefoglie za 6 eura ili se zasladiti nekim od slatkih peciva iz Boogie Laba.

S ta dva menija zaključen je Sunshine dio dana te nastupa – Moonlight, koji traje od 18 do 23 sata, a obuhvaća ponudu tapas jela i pizza za večeru, odnosno druženje uz vrhunska vina, craft piva i druga pića i odličnu glazbu. Na Tapas meniju su Boogie domaća play lista, Tri tartara, Timpano, Gnudi i Pastrva Wellington, a cijene se kreću od 9 do 16 eura. Od pizza tu su Margherita, Capricciosa, pizza Kozji sir & fermentirani čili, Ličanka (zapečeni krumpir, domaća kobasica, basa iz Boogie Laba, umak od maslaca, Boogie sauce), pizza Tikvice & tofu te vrlo zanimljiva pizza Tuna (sirova tuna, wasabi majoneza, rikula, limoncello, kisela ljutika, Boogie sauce). Cijene pizza kreću se od 9 do 15 eura.

"Na brunch meniju, odnosno onom za doručak naći ćete primjerice maslac koju ovdje radimo, svježi sir basu koji tu radimo, a i sve ukiseljeno i fermentirano povrće također radimo ovdje. I kruhove naravno. Ručak je zamišljen kao casual bistro ručak od 9 jela, od kojih su dva, tri mesna, a naglasak je dosta na zdravoj strani, na proteinskim salatama, ali među prvima nudimo i fermentiranu.

Uključeni smo i u neke europske projekte koji se tiču fermentacije proizvoda. Fermentacijom smo se do sada bavili kroz kruhove, a onda smo to odlučili primijeniti i na druge ugljikohidratne proizvode kao što su tjestenina, mlinci… Svi su oni fermentirani i zato ne bi trebali biti tako teški za organizam“, objašnjava Karlo i dodaje:

"Večera je opet malo drugačija, radi te poveznice s muzikom. Htjeli smo malo lakšu atmosferu, malo drugačiji koncept jedenja – pola jela serviramo kao tapas meni, a ostalo su pizze. U tapas meniju svako jelo predstavlja našu tehnologiju na neki drugačiji način.

To nisu samo proizvodi od pšeničnog brašna, ima i stvari koje idu u potpuno drugome smjeru koje smo htjeli da budu naš doprinos zdravlju – htjeli smo raditi neka tijesta koja će biti zdrava, samo od sjemenki, bez pšenice – pa smo od toga radili neke tartove i krekere. Tapas meni je nešto svakodnevnije, za jesti u društvu.

Tu se uklapa i pizza, a imamo neku našu viziju kakva bi pizza trebala izgledati. Tehnike su miješane – naša pizza najsličnija je pinsi romani, ali pravimo je u obliku napoletane, i serviramo je kao napoletanu.

Moja ideja je da pizza mora biti hrskava.  A da bi se to postiglo treba puno stvari promijeniti u procesu izrade i nadam se da smo u tome uspjeli", ispričao nam je Karlo Vulin i istaknuo jednu važnu činjenicu - u Boogie Labu hrana se ne baca, nego se ono što se ne potroši koristi na nove načine, a sve se može vidjeti na njihovim podlošcima za jelo koji se nalaze na stolovima.

"Proizvodi koji su višak ne bacaju se, imamo 100 raznih načina kako ih kasnije pretvaramo u neke nove proizvode dodane vrijednosti – to nisu krušne mrvice nego puno složeniji proizvodi. Time smo si zadali dodatne 'probleme', imamo i tehnologa u kuhinji koji se bavimo samo time.

Evo, upravo rade fermentirano brašno za naše prhko tijesto. Dakle, sve što nam ostane se ponovno kuha, fermentira, ugušćuje – tamo primjerice dobivamo umak kojim začinjavamo jela, koji je primjenom sličan soja sosu, ali je okusom nešto potpuno drugo, ima neki svoj specifičan touch", zaključuje Vulin.

Prilikom našeg posjeta Boogie Labu kušali smo nekoliko slanih peciva – danish s kimchijem i wasabi majonezom (2,9 eura) te danish s kiselim gljivama i bešamelom (2,5 eura) i oba su nam se jako svidjela zbog hrskavog ne premasnog lisnatog tijesta i slasnog punjenja, a od slatkih peciva kušali smo danish s vanilijom i kumkvatom (2,1 eura) te cruffin s karamelom i lješnjakom (3 eura) koji su pravo slatko savršenstvo. Kušali smo i jela s brunch menija – odličnu shakshouku u tavici te Boogie brekkie, sastavljen od brojnih prefinih domaćih proizvoda koje većinom i rade u svojoj kuhinji.

Jako fina bila su i jela s menija za ručak - cavatelli s raguom i Cezar salata prepuna piletine, slasne prepečene slanine, s finim umakom i svježom zelenom salatom. I juneći mišić bio je u redu, no nije nas toliko impresionirao, - nedostajalo je soli, okusa u mesu općenito, orzotto je bio previše suh, prepečen i jedva se odvajao od dna tavice, a najbolji dio jela bio je pečeni marinirani celer.

Općenito, jako nam se svidjelo kako u Boogie Labu pripremaju povrće i salate – to nam je, uz njihove pekarske proizvode možda bilo i najukusnije. S tapas menija probali smo Timpano – mala pitice od fermentiranog prhkog tijesta s mesnim raguom, sirom i graškom koje su bile fino prhke i sočne iznutra.

Svakako ćemo pratiti kako se Boogie Lab razvija, i držimo im fige jer imaju sjajan elaboriran koncept za koji iskreno želimo da zaživi. I da izdrže gužvu koja ih čeka ovih prvih dana jer svi sada žele jesti u Boogie Labu.

 

Posjeti Gastro.hr