Ljetni kokteli i šarene kave čekaju te na novoj terasi Cat Caffea

Filip Palovčik Kokteli i šarena kava u Cat Caffeu
Omiljeni zagrebački kafić s macama otvorio je novu terasu, a mi smo isprobali koktele te kavu s okusom i izgledom ljeta
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj Kušlanovoj ulici na broju 6 smješten je jedan od najposebnijih kafića koji svojim konceptom uistinu nudi nešto drugačije. Radi se o omiljenom Cat Caffeu u kojem osim šarenih koktela i još posebnijih kava možeš dobiti i pokoji zadovoljni mijau

Cat Caffe već se profilirao kao mjesto na kojem su dobrodošli svi oni otvorenog uma i željni dnevne doze umiljatih maca. Osim što su prostor proširili još jednom natkrivenom terasom i tako uklonili potrebu za obaveznom rezervacijom stola prije dolaska, u ponudu su uvrstili i nekoliko koktela i kava koji će nam pružit i osjećaj morske obale na kontinentu. 
 


 

Povratak s morske avanture u zagrebačku svakodnevicu može biti izazovan pa smo dozu ljetnih okusa i svježine potražili u koktelu Pina unicornlada. Ovaj slatki koktel pršti okusima ljeta pa su tako sirup od kokosa, banane i šećerne vate glavni okusi ove mačkaste verzije koktela Pina colada, a tu je i nezaobilazni rum.  
 


 

Koktel koji nas je posebno zaintrigirao je Witchy spell. Osim sirupa od lubenice, ovaj koktel na bazi ruma sadrži i ekstrakt butterfly pea čaja koji ga doslovno čini čarobnim. Dodatkom soka limete i s nekoliko poteza čarobnim štapićem (papirnatom slamkom) koktel mijenja boju iz tamno ljubičaste u ružičastu. 

via GIPHY

Ako je gin & tonic tvoj omiljeni koktel, moraš probati Hello Kitten. Ovaj ružičasto-plavi gin & tonic s grenadinom i blue curacaom upotpunjen je sirupom od lubenice i šarenim šljokicama. Neodoljivo nas podsjeća na morske valove, a jednako je osvježavajuć. 
 


 

Tko kaže da Zagreb nema pješčane plaže? Mi smo mali rajski otok s palmama pronašli u šalici kave. Cat Caffe poznat je po šarenim šalicama kave, a uz Galaxy kavu i Rainbowchino svakako moraš probati Summerchino u kojem plivaju morske sirene i dupini. 
 


 

Osim u kavi i koktelima, uživat ćeš i u mačjem društvu koje je ovih dana obogaćeno za nekoliko preslatkih mačića. Također je tu i impresivna ponuda društvenih igara koje možeš igrati tijekom cijelog dana. Kreativna ekipa Cat Caffea koja sama smišlja nove šarene ideje najavila nam je i jesen punu novih napitaka, a posebno će pažnje posvetiti ponudi za Noć vještica. Jedva čekamo vidjeti što nas to novo čeka, a do tada ćemo uživati u ljetu na novoj terasi. 
 


 

Za posjet Cat Caffeu ne moraš se najaviti ako dolaziš s jednom ili dvije prijateljice, no ako dovodiš društvo veće od pet ljudi dobra je ideja najaviti se putem Instagram profila. Radno vrijeme kafića je od ponedjeljka do četvrtka od 9 do 22, petkom i subotom od 9 do 23 te nedjeljom od 13 do 21 sat.

Posjeti Gastro.hr