Najbolji burgeri Hrvatske od sada i u Zagrebu!

Samir Cerić Kovačević
Začetnici craft pivarstva u Hrvatskoj, pivovara i pivnice Medvedgrad, ne samo da šire svoju proizvodnju i izbacuju nove stilove, nego su dogovorili i suradnju s jednim od najboljih burgeraja u hrvatskoj, Masona iz Pule!
Vidi originalni članak

Konačno jedan Mason koji je simpatičan, prvo je što nam je palo na pamet kad smo prošle godine na Zagreb Burger Festu na Štrosu upoznali markantnog i zgodnog vlasnika Mason burgers & stuffa Ivana Zidara.

Čovjek je došao, predstavio burger sa špaletom i – pobijedio! Iako je tu i tamo znao navratiti do metropole, sada je njegov recept (x3) konačno na meniju Malog Mede – na dulje vrijeme!

Zidarove (Masonove) kreacije tako tijekom ljeta, a vjerojatno i dulje u Zagrebu u pivnici Mali medo u Tkalčićevoj ulici možete kušati u tri oblika pod imenima Mason, Craft i Baltazar burger. Svaki burger ima isto pecivo koje se radi u suradnji s pekarnicom Brionka.

Mason burger sastoji se od 180 grama junetine, pancete, jaja na oko, zelene salate i BBQ umaka. Preporučuje ga se uzeti uz Ljeto u Zagrebu, sezonsko belgijsko pšenično pivo s dodatkom kore gorke naranče i korijandra. Osvježavajuće poput Pipija s dušom i bez šećera.

Session lager Hendrix, obogaćen egzotičnim hmeljevima s Novog Zelanda, aromatično je, lako i pitko pivo nastalo u suradnji s The Garden Brewery, i idealna je ljetna spika, kao stvorena uz najjači Craft burger, s odležanom junetinom špricanom Crnom kraljicom (pažnja, nije za svakoga, osjeti se divna, ali jaka patina odstajalog mesa), dimljenim sirom s Dolca, džemom od luka, sjajnom majonezom od pancete i rikulom.

Za kraj, tu je i burger Baltazar, 180 grama junetine, zagrebačka šunka i svježi sir, dresing od naranče i rikula, koji se logično papa uz jako zahmeljen lager Baltazar, koji preuzima vodeće mjesto među Medvedgradovim specijalnim pivima. Čisto savršenstvo.

Uglavnom, ako ste spremni za ozbiljan izazov, vrhunske autorske burgere i već desetljećima sjajna domaća piva, jasno vam je gdje ćete ovoga ljeta zasjesti u Tkalčićevoj ulici. Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr