Konačno jedan Mason koji je simpatičan, prvo je što nam je palo na pamet kad smo prošle godine na Zagreb Burger Festu na Štrosu upoznali markantnog i zgodnog vlasnika Mason burgers & stuffa Ivana Zidara.
Čovjek je došao, predstavio burger sa špaletom i – pobijedio! Iako je tu i tamo znao navratiti do metropole, sada je njegov recept (x3) konačno na meniju Malog Mede – na dulje vrijeme!
Zidarove (Masonove) kreacije tako tijekom ljeta, a vjerojatno i dulje u Zagrebu u pivnici Mali medo u Tkalčićevoj ulici možete kušati u tri oblika pod imenima Mason, Craft i Baltazar burger. Svaki burger ima isto pecivo koje se radi u suradnji s pekarnicom Brionka.
Mason burger sastoji se od 180 grama junetine, pancete, jaja na oko, zelene salate i BBQ umaka. Preporučuje ga se uzeti uz Ljeto u Zagrebu, sezonsko belgijsko pšenično pivo s dodatkom kore gorke naranče i korijandra. Osvježavajuće poput Pipija s dušom i bez šećera.
Session lager Hendrix, obogaćen egzotičnim hmeljevima s Novog Zelanda, aromatično je, lako i pitko pivo nastalo u suradnji s The Garden Brewery, i idealna je ljetna spika, kao stvorena uz najjači Craft burger, s odležanom junetinom špricanom Crnom kraljicom (pažnja, nije za svakoga, osjeti se divna, ali jaka patina odstajalog mesa), dimljenim sirom s Dolca, džemom od luka, sjajnom majonezom od pancete i rikulom.
Za kraj, tu je i burger Baltazar, 180 grama junetine, zagrebačka šunka i svježi sir, dresing od naranče i rikula, koji se logično papa uz jako zahmeljen lager Baltazar, koji preuzima vodeće mjesto među Medvedgradovim specijalnim pivima. Čisto savršenstvo.
Uglavnom, ako ste spremni za ozbiljan izazov, vrhunske autorske burgere i već desetljećima sjajna domaća piva, jasno vam je gdje ćete ovoga ljeta zasjesti u Tkalčićevoj ulici. Uživajte!