Najljepše terase Zagreba - kava, čaj, gin i pivo nikad nisu imali bolji okus

Facebook
Kava, čaj, gin, pivo, pa i burgeri. Donosimo vam deset lokacija na kojima možete uživati u vrhunskim napicima s pogledom dok vas griju proljetne zrake sunca. Evo naših favorita.
Vidi originalni članak

Sunčani dani mame nas na druženje s najdražima, a terase okupane zrakama sunca uvijek su najbolji odabir za šalicu razgovora i kave ili čaja. Donosimo vam deset mjesta s najljepšim terasama u gradu.

 

via crogourmet365 Najljepše terase restorana širom Hrvatske

 

Cafe u Dvorištu

U blizini glavnog trga, a dovoljno udaljen od gužve, Cafe u Dvorištu gotovo uvijek je naš prvi odabir kada je u pitanju brzinska kava u gradu. Šarene stolice divno su osvježenje na prostranoj terasi, a pristupačne cijene itekako dobar razlog da posjetite ovo sjajno mjesto.

 

 

Bacchus jazz bar

Nedaleko glavnog zagrebačkog željezničkog kolodvora, preko puta Tomislavca, u malom se haustoru sakrilo sada već kultno mjesto. Bacchus je zimi topla jazz oaza dok se s toplijim danima otvara manja, ali zbilja divna terasa na kojoj je gušt popiti prvi i zadnji topli ili hladni napitak u danu.

 

 

Figa Garden by Henrik

U centru grada, u Gundulićevoj 39, nedavno je otvoreno divno dizajnirano, osvježavajuće mjesto kojeć će vas u trenu inspirirati na neke nove poslovne i životne pothvate. Ponesite laptop, naručite kavu i zavalite se na klupicu na terasi Figa Gardena. 

 

 

Swanky Monkey Garden

Nagradu za najinstagramičnije mjesto u gradu, pitate li nas, svakako odnosi Swanky Monkey Garden. Adresa je Ilica 50, a osjećat ćete se kao da se nalazite na nekom posve izdvojenom dijelu grada. Kokteli, šuma, priroda, pa i bazen sastavni su dio dolaska u ovaj zeleni vrt u centru grada.

 

 

A Most Unusual Garden

Kada je u pitanju Unusual Gin Garden, baš ništa nije teško, pa čak ni potegnuti na drugi kraj grada. Vrhunski ginovi i ostatak sjajne ponude, kućica na drvetu i zelenilo koje vas okružuje dok ispijate gutljaj po gutljaj nekog super osvježavajućeg napitka, zbilja vrijede sjedanja na tramvaj i vožnje do Knežije.

 


Dvorište

Jedno od skrivenih mjesta na Kvatriću je i zeleno Dvorište. Sam kafić možda vas neće osvojiti na prvu, no kada uđete u vrt, prepun zelenila, drveća, pa i zabave za djecu, na drugu će vas apsolutno oduševiti. Prostrana terasa, odlično pivo i pokoja zraka sunca u Dvorištu sve su što vam je potrebno ovog proljeća.

 

Velvet

Kada se Dežmanova ispuni ljudima, dobro znamo da je stiglo proljeće. Kolači i čaša vina, dobro društvo, uvučen Dežmanov prolaz nakon šetnje Tuškancem i sunčani dani koji traju unedogled. Postoji li išta bolje?

 

 

La Štruk

Domaći sok i čak nekoliko vrsta domaćih, vrućih štrukli već su dovoljan razlog da posjetite La Štruk. Skriveno u Skalinskoj uličici, ovo mjesto ima prekrasan vrt u kojem je naprosto gušt uživati u dobrim zalogajima. 

 

U centru Zagreba La Štruk – idealno mjesto za pravi domaći proljetni ručak

 

 

Krivi put

Za sve alternativce i oni koji se tako osjećaju, kultni Krivi put uvijek je bio i ostao najbolji odabir. Pristupačne cijene, jednostavno uređenje te različiti i tako predivni profili posjetitelja natjerat će vas da još malo zavolite svijet oko sebe. 

 

 

Papas

Za ljubitelje stvarno dobrih kombinacija burgera i pive, odličan odabir bit će i Papas na Tuškancu. Okruženi zelenilom i mirisima dobre hrane, siti i zadovoljni, definitivno ćete uživati u jednoj od najljepših terasa burger bara u Zagrebu. 

 

Posjeti Gastro.hr